biff, storfe, oksekjøtt
Nachos med kjøttdeig og smeltet ost
Dette er digg! Sprø nachos med kjøttdeig, tacokrydder, masse smeltet ost og avokado er skikkelig helgemat, og ordentlig kosemat.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gkarbonadedeig eller kjøttdeig
1 stkliten løk
1 stkfedd hvitløk
1 bokshakkede hermetiske tomater
2 sstacokrydder
1 posenachochips
300 grevet ost
1 ssolje (til steking)
1 klypesalt
Til servering:
150 gtomater (eller 1 glass salsa)
1 stkavokado
2 stilkervårløk
1 dllettrømme
1 stklime (i båter)
1 glassjalapenos (kan sløyfes)
1 buntbunt koriander (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 225 ˚C.
Stek kjøttdeig eller karbonadedeig og til den er gjennomstekt. Ha på hermetiske tomater og tacopulver og la det surre i 5 minutter til. Smak til med salt.
Hakk løk og hvitløk fint og stek det i litt olje på middels varme i en stekepanne til løken er blank, men ikke brun.
Bland kjøttblandingen og løken godt i pannen.
Fordel nachochips i bunnen på en ildfast form.
Topp med kjøttsausen og dryss over revet ost. Gratiner det i ovnen til osten er smeltet, ca. 5 minutter.
Mens formen står i ovnen, skjærer du tomater og avokado i terninger og vårløk i skiver.
Ta formen ut av ovnen når osten er smeltet. Topp med tomater eller salsa, avokado og vårløk.
Ha rømme, limebåter, jalapeños og koriander i skåler ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆