Ølbresert oksestek med blåbær
Denne oksesteken skal småkoke på lav temperatur i øl, blåbærsaft og soyasaus – kan du tenke deg hvor godt det kommer til å smake? Å bresere betyr egentlig at man bruner råvaren før den kokes eller dampes ferdig i væske under lokk. Ofte gjør man det med kjøtt som i utgangspunktet ikke er så mørt, for å få et saftig og godt resultat. Her hopper vi over bruningen. Til gjengjeld lar vi kjøttet småkoke i godt over en time i øl, blåbærsaft, soyasaus og krydder – og resultatet? Et saftig og herlig kjøtt med masse smak og en saus som får deg til å smile bredt.
1t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
800 goksestek
1 stkgul løk (i skiver)
3 dlporter (eller annet mørkt øl)
1 dlblåbærsaft (konsentrert)
3 og en halv dlsoyasaus (japansk)
5 stkeinebær
2 stkkjøttbuljong (terninger)
800 gpoteter
4 ssmel
4 dlmatfløte
salt og pepper
fersk persille (til pynt)
friske blåbær