Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Ølbresert oksestek med blåbær

Denne oksesteken skal småkoke på lav temperatur i øl, blåbærsaft og soyasaus – kan du tenke deg hvor godt det kommer til å smake? Å bresere betyr egentlig at man bruner råvaren før den kokes eller dampes ferdig i væske under lokk. Ofte gjør man det med kjøtt som i utgangspunktet ikke er så mørt, for å få et saftig og godt resultat. Her hopper vi over bruningen. Til gjengjeld lar vi kjøttet småkoke i godt over en time i øl, blåbærsaft, soyasaus og krydder – og resultatet? Et saftig og herlig kjøtt med masse smak og en saus som får deg til å smile bredt.

Oksestek i gryte med blåbær på toppen.

1t 30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

800goksestek

1stkgul løk (i skiver)

3dlporter (eller annet mørkt øl)

1dlblåbærsaft (konsentrert)

3 og en halvdlsoyasaus (japansk)

5stkeinebær

2stkkjøttbuljong (terninger)

800gpoteter

4ssmel

4dlmatfløte

salt og pepper

fersk persille (til pynt)

friske blåbær

Fremgangsmetode

Legg steken i en kasserolle som passer fint til steken (passe trang nærmere bestemt), og tilsett løk, øl, blåbærsaft, soyasaus, einebær og buljongterninger.
La det koke under lokk over svak varme i 1 ½ time til kjøttet har en kjerne­temperatur på 75 °C. Snu steken én gang i løpet av koketiden.
Kok potetene.
Ta steken opp av kjelen og pakk den inn i folie. Sil sjyen over i en ren kjele. Pisk sammen mel og mat­fløte. Kok opp sjyen og jevn den med fløteblandingen.
Smak til med salt og pepper. Pynt med persille og servér med blåbær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit