biff, storfe, oksekjøtt
Helstekt entrecôte i ovnen
Helstekt entrecôte er perfekt å servere mange gjester. Følger du disse enkle stegene blir resultatet saftig, mørt og passe stekt hver gang.
1t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
800 gentrecôte (ca. 200 g per person)
Fremgangsmetode
Tørr overflate er alfa og omega for å få brunet biffen skikkelig. Det er vanlig å lufttørke kjøttet ved å la det ligge i romtemperatur i 30-60 minutter.
Å tørke overflaten godt med kjøkkenpapir har samme effekten og kan spare litt tid. Krydre med salt og pepper enten rett før eller rett etter bruningen.
Brun kjøttet på alle sider i en støpejernspanne. En støpejernspanne sørger for jevn varmefordeling og gjør at temperaturen synker minimalt når kjøttet legges i pannen.
Har du ikke en støpejernspanne, kan du bruke en vanlig stekepanne. Det viktigste er at kjøttet blir godt brunet på alle sider.
Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
Ovnstemperaturen bør ligge på mellom 125-170˚C, alt etter som hvor fort maten må stå på bordet.
Du kan steke på lav varme i lang tid eller kjøre på med sterkere varme for at kjøttet skal bli raskere ferdigstekt. Kjernetemperaturen på kjøttet avgjør om kjøttet er middels eller godt stekt.
Ta den helstekte entrecôten ut av ovnen 3-5 grader FØR ønsket kjernetemperatur og la den hvile under kjøkkenhåndkle eller aluminiumsfolie i 15-20 minutter, med steketermometeret fortsatt i kjøttet.
Hviletiden minsker mengden kjøttsaft som siver ut når du skjærer kjøttet i skiver.
Kjernetemperaturen fortsetter å stige etter at entrecôten er tatt ut av ovnen. Hvor mye avhenger av hvor lenge kjøttet har stekt og på hvor mange grader.
Er kjøttet langtidsstekt på lav temperatur vil kjernetemperaturen kun stige 2 grader. Dersom entrecôten har vært i ovnen kort tid på 170˚C kan temperaturen stige så mye som 5 grader.
Kjernetemperatur for serveringsklar helstekt entrecôte: Rå: 55-60 grader. Medium: 60-65 grader. Godt stekt: 70-75 grader.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆