Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Surf'n turf med black garlic entrecôte, scampispyd og hjemmelaget kryddersmør

Coop Grill Perfek Entrecôte black garlic, scampi med chili og hvitløk på spyd, grillet mais med hjemmelaget lime- og koriandersmør, og kremet kokosris er en grillmiddag du vil få lyst til å lage igjen og igjen!

Surf'n turf; Coop Grill Perfekt black garlic entrecôte, scampispyd med asparges, grillet maiskolbe med hjemmelaget lime- og koriandersmør og kokosris på mørk tallerken.

35min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkCoop Grill Perfekt Entrecôte black garlic (ca. 400 gram per stk)

Scampi på spyd:

1pkCoop Grill Perfekt Scampi med chili og hvitløk

1buntCoop fersk asparges

1ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje

Mais med lime- og koriandersmør:

4stkmaiskolber (helst ferske, vakumpakkede går også)

150gmeierismør (romtemperert)

1stkÄnglamark lime (kun skall)

1håndfullÄnglamark frisk koriander

1feddhvitløk

Kokosris:

200gbasmatiris

3dlvann

1boksÄnglamark kokosmelk (330 ml)

1tsflaksalt

1håndfullÄnglamark frisk koriander (finhakket)

en halvstkÄnglamark lime

Fremgangsmetode

Hvis du skal bruke grillspyd av tre, legg dem i vann i minst en halv time før du skal lage scampispyd. Slik hindrer du spydene i å ta fyr på grillen.

Lime- og koriandersmør

Skyll lime godt i lunkent vann, og tørk av. Riv skallet.
Finhakk koriander og hvitløk. Rør inn i det romtempererte smøret, sammen med limeskall.
Finn frem et bakepapir, og form smøret til en pølse på bakepapiret. Rull sammen papiret rundt pølsen, og snurr endene igjen. Legg i kjøleskapet ca. 1 time, til smøret stivner igjen.

Kokosris

Skyll risen godt, til vannet går fra hvitt til klart.
Ha risen i en tykkbunnet kjele, sammen med vann, kokosmelk og salt. Kok opp, sett på lokk, og la småputre på lav varme i ca. 30 minutter, rør en gang eller to underveis. Kok uten lokk de siste fem minuttene.
Rør risen luftig, og vend inn finhakket koriander ved servering. Skvis gjerne over litt lime om ønskelig.

Scampi på spyd

Skyll asparges, tørk av, og del i mindre biter. Træ scampien på grillspyd sammen med biter av asparges.
Pensle med litt olje, og grill lett på begge sider, til rekene er gjennomvarme.

Grillet mais

Grill maisen på alle sider, til de er gylne utenpå og varme inni. Bruker du vakumpakket mais trenger de knappe ti minutter på indirekte varme, mens fersk mais trenger omtrent dobbelt så lang tid.
Pensle gjerne med litt av kryddersmøret underveis, og servér med en god skive av smøret til slutt.

Grillet entrecôte

Grill entrecôte på høy varme i ca. 3-4 minutter på hver side. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter før du skjærer i det.
Servér med reker på spidd, grillet mais, kokosris og lime- og koriandersmør.

 


Grill Perfekt fra Coop er kjent for sine høykvalitets grillprodukter som gir en autentisk grillopplevelse. Med et bredt utvalg av produkter, er de designet for å gi deg perfekt grillet mat hver gang. Utforsk ulike smaker og oppdag produkter som hever grillmåltidet ditt til nye høyder.

Les mer om Grill Perfekt, og finn enda flere oppskrifter som er perfekte for grillen.

Les mer om Grill Perfekt her.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit