biff, storfe, oksekjøtt
Tomahawk på grillen
Har du lyst på noe skikkelig godt til middag, skal du grille tomahawk. Kjøttet er så mørt, saftig og smaksrikt at du kommer til å drømme om det etterpå.
40min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1400 gAngus Tomahawk biff (beregn ca. 350 g per person pga beinet)
1 tssalt
1 tsnykvernet pepper
Fremgangsmetode
Krydre kjøttet godt med salt og pepper og la det ligge en halvtime i romtemperatur før du griller.
Legg kjøttet på direkte varme og la det ligge i 6-8 minutter på hver side.
Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 55 grader, tid er avhengig av tykkelsen på kjøttstykkene.
La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆