lam og får
Aichas marokkanske lammeskanker
Lammeskanker er perfekt å bruke i en langtidskokt gryterett. La gryten stå i ovnen noen timer, og du får et mørt og deilig lammekjøtt som både dufter og smaker herlig.
2t 30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stklammeskanker (2 store eller 4 små)
1 tskorianderfrø
1 tsspisskummen (frø)
en halv tsfennikelfrø
1 klypesalt
1 klypesort pepper
1 dæsjolivenolje
1 stkrødløk
2 stkgulrøtter
2 stkpersillerøtter
3 stkhvitløksfedd
1 stkrød chili
1 ssfersk ingefær
1 ssolje
1 sshvetemel
3 stktimiankvister
3 dlgranateplejuice (eller druejuice)
3 dlkjøttkraft
en halv stkgranateple (frø)
1 nevemynteblader
4 porsjonerris (eller couscous - til servering)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 150 °C.
Knus koriander, spisskummen og fennikelfrø i morter. Gni inn lammeskankene med litt olivenolje for at krydderne skal sitte bedre på kjøttet. Gni kjøttet inn med salt, pepper og de knuste frøene.
Del rødløk, gulrot og persillerot i terninger. Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
Brun kjøttet i en godt varmet gryte i litt olje til det har fått en fin stekeskorpe og legg til side.
Fres grønnsakene over middels høy varme i samme gryte i ca. 5 minutter. Dryss over melet og rør godt.
Tilsett granateplejuice eller druejuice, kjøttkraft og timian. Legg skankene over i gryten og pass på at mesteparten av kjøttet er dekket av væske. Ha gjerne i litt mer vann om det trengs.
Kok opp og smak til med salt og pepper. Dekk gryten med et tett lokk eller aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen. La det stå i ovnen til kjøttet blir helt mørt, ca. 2 - 2,5 timer. Ta gjerne ut gryten og snu litt på skankene underveis i kokeprosessen.
Virker sausen litt tynn kan du ta ut de møre lammeskankene og la sausen koke litt inn før servering. Dryss over granateplefrø og mynteblader.
Kok ris eller couscous som beskrevet på pakken og server til lammeskankene.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆