lam og får
Badsturøkt lammelår med ratatouilleform
Badsturøkt lammelår er perfekt ferdigmat i førjulstiden. Server gjerne med herlig, fransk ratatouille og fløtegratinerte poteter.
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gbadsturøkt lammelår
8 stkfersk rosenkål (kun de fire ytterste bladene)
Fløtegratinerte poteter:
8 stkpoteter
1 tshakket timian
3 dlkremfløte
1 feddfinhakket hvitløk
en halv tssalt
en halv tspepper
Ratatouilleform:
1 stkgrønn squash
1 stkaubergine
3 stkpaprika ( i forskjellige farger)
4 stkmodne tomater (faste)
1 stkstor gul løk
4 ssExtra virgin olivenolje
en halv tssalt
en halv tspepper
2 sshakket timian
Fremgangsmetode
Fløtegratinerte poteter
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en ildfast form. Strø timian mellom to av lagene. Et langt nede og et lengere oppe i lagene. Bland fløte, hvitløk, salt og pepper og hell over formen.
Sett i ovnen på 180 grader i ca. 1 time.
Ratatouilleform
Skjær squash, aubergine, paprika, tomater og løk så tynt du klarer enten med en skarp kniv eller en mandolin.
Smør en paiform og legg grønnsakene lagvis i sirkelmønster slik at du får et fint fargemønster.
Bland olivenolje, salt, pepper og timian og hell over formen. Skjær til et rundt bakepapir og legg det over formen som et lokk.
Sett i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 50 minutter.
Lammelår
Skjær lammelåret i skiver og legg skivene i folie. Varm i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.
Damp rosenkålblader og pynt på toppen av retten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆