Braisert lammeskank med rødvin og pepperrotkrem
Tid, kjærlighet og litt grytemagi er alt du trenger for å lykkes med lammeskank. Belønningen er et kjøtt så mørt og saftig at det nesten smelter på tunga. Sammen med smørstekte rotgrønnsaker, hjemmelaget potetmos og pepperrotkrem blir dette en skikkelig god høstmiddag!
3t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stklammeskanker
2 sshvetemel
1 sssalt
1 tspepper
2 sssmør
4 stksjalottløk (delt i 2)
2 feddhvitløk (delt i 2)
2 stkgulrøtter (i grove biter)
en halv stksellerirot (i grove biter)
en halv lrødvin
4 sstomatpuré
1 lgrønnsakskraft
2 stilkerfrisk rosmarin
1 stklaurbærblad
Smørstekte rotgrønnsaker:
8 stkjordskokk (delt i 4 båter)
4 stkgulrøtter (delt i tykke staver på langs)
1 stkpastinakk (delt i tykke staver på langs)
1 stklaurbærblad
2 ssrapsolje
4 sssmør
2 stilkerfrisk rosmarin
1 klypesalt og pepper (etter smak)
Potetmos:
1 kgmelne poteter ( i biter)
50 gsmør
1 og en halv dlhelmelk
1 klypesalt og kvernet pepper (etter smak)
Pepperrotkrem:
1 dlseterrømme
1 ssfersk pepperrot (revet)
en halv tssitronsaft
en halv ssfrisk timian (finhakket)
en halv tsflaksalt