lam og får
Fylt lammelår med gorgonzola og valnøtter
Saftig og godt lam hører påsken til. Hva med å lage fylt lammestek med blåmuggost, valnøtter, sitron og hvitløk?
2t / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
6 porsjoner
1 stkutbenet lammelår (eller et helt lammelår som du beiner ut selv)
2 skiverloff (tykke skiver, bruk kun innmaten)
3 feddhvitløk
1 tsfinrevet sitronskall
1 tsfinhakket rosmarin
1 dlgrovhakkede valnøtter
100 ggorgonzola (mild)
1 tssalt
en halv tspepper
50 cmhyssing
Fremgangsmetode
Ha alle ingrediensene til fyllet i en blender og kjør det til en grov masse. Smak til med salt og pepper.
Ben ut lammelåret ved å skjære opp langs beinet med en bevegelig kniv og ta ut beinet (du kan også kjøpe ferdig utbenet lammelår).
La utsiden av lammelåret ligge ned mot benken og innsiden opp. Smør fyllet utover kjøttflaten og rull sammen stramt. (Se bilde nederst)
Bind hyssing rundt lammesteken. Smør utsiden inn med olivenolje og salt og pepre godt. (se bilde nederst)
Legg lammelåret i en ildfast form. Hell på 2 dl vann.
Sett i forvarmet ovn på 125 grader i ca. to timer eller til du har en kjernetemperatur på 65 grader. Da er lammet rosa.
Legg lammet på en fjøl og la det hvile i 30 minutter før du skjærer det i fine skiver. Server kraften fra steken ved siden av.
La utsiden av lammelåret ligge ned mot benken og innsiden opp. Smør fyllet utover kjøttflaten og rull sammen stramt.
Bind hyssing rundt lammesteken. Smør utsiden inn med olivenolje og salt og pepre godt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆