lam og får

Fylt lammelår med gorgonzola og valnøtter

Saftig og godt lam hører påsken til. Hva med å lage fylt lammestek med blåmuggost, valnøtter, sitron og hvitløk?

Fylt lammelår med gorgonzola og valnøtter, servert på lys trefjøl med fersk spinat, overstrødd med ferske urter og sitronskall. En skål bakt gresskar ved siden av.

2t / 45min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

1stkutbenet lammelår (eller et helt lammelår som du beiner ut selv)

2skiverloff (tykke skiver, bruk kun innmaten)

3feddhvitløk

1tsfinrevet sitronskall

1tsfinhakket rosmarin

1dlgrovhakkede valnøtter

100ggorgonzola (mild)

1tssalt

en halvtspepper

50cmhyssing

Fremgangsmetode

Ha alle ingrediensene til fyllet i en blender og kjør det til en grov masse. Smak til med salt og pepper.
Ben ut lammelåret ved å skjære opp langs beinet med en bevegelig kniv og ta ut beinet (du kan også kjøpe ferdig utbenet lammelår).
La utsiden av lammelåret ligge ned mot benken og innsiden opp. Smør fyllet utover kjøttflaten og rull sammen stramt. (Se bilde nederst)
Bind hyssing rundt lammesteken. Smør utsiden inn med olivenolje og salt og pepre godt. (se bilde nederst)
Legg lammelåret i en ildfast form. Hell på 2 dl vann.
Sett i forvarmet ovn på 125 grader i ca. to timer eller til du har en kjernetemperatur på 65 grader. Da er lammet rosa.
 Legg lammet på en fjøl og la det hvile i 30 minutter før du skjærer det i fine skiver. Server kraften fra steken ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit