lam og får

Gratinerte lammeboller i tomatsaus

Med fyldig tomatsaus og ost på toppen er saftige lammekjøttboller kosematen vi vil ha utover høsten. Server dem med en grønn salat og godt brød ved siden av.

Gratinerte lammeboller i tomatsaus, servert i ildfast form med ferske urter på toppen. En gaffel holder en kjøttbolle det er tatt en bit av.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Lammeboller:

800glammekjøttdeig

2stkegg

5ssfrisk oregano (en liten plante, finhakket)

2tsspisskummen

2feddfinhakket hvitløk

2tssalt

1tspepper

1dlrevet mozzarella

Tomatsaus:

1stkgul løk (finhakket)

2feddhvitløk (finhakket)

7dltomat passata (eller knuste hermetiske tomater)

1dlgrønnsakskraft

1tstørket oregano

1klypesalt og pepper

1ssolje til steking

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200˚C. Varm opp olje i en stekepanne på medium sterk varme. Bruk en panne som tåler ovnen.
Stek finhakket løk og hvitløk blank og mør. Tilsett tomat passata, grønnsakkraft og oregano. Smak til med salt og pepper. Kok opp og la sausen småkoke mens du lager lammebollene.
Bland sammen alle ingrediensene til en fin deig. Lag store, runde kjøttboller og legg forsiktig i tomatsausen. La bollene trekke i sausen i 7-8 minutter før de vendes rundt og trekker videre i ytterligere 7-8 minutter.
Dryss revet mozzarella over kjøttbollene og sett stekepannen på rist midt i ovnen. Stek til osten har smeltet (5-10 minutter). Server med grønn salat og brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit