lam og får
Gratinerte lammeboller i tomatsaus
Med fyldig tomatsaus og ost på toppen er saftige lammekjøttboller kosematen vi vil ha utover høsten. Server dem med en grønn salat og godt brød ved siden av.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Lammeboller:
800 glammekjøttdeig
2 stkegg
5 ssfrisk oregano (en liten plante, finhakket)
2 tsspisskummen
2 feddfinhakket hvitløk
2 tssalt
1 tspepper
1 dlrevet mozzarella
Tomatsaus:
1 stkgul løk (finhakket)
2 feddhvitløk (finhakket)
7 dltomat passata (eller knuste hermetiske tomater)
1 dlgrønnsakskraft
1 tstørket oregano
1 klypesalt og pepper
1 ssolje til steking
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200˚C. Varm opp olje i en stekepanne på medium sterk varme. Bruk en panne som tåler ovnen.
Stek finhakket løk og hvitløk blank og mør. Tilsett tomat passata, grønnsakkraft og oregano. Smak til med salt og pepper. Kok opp og la sausen småkoke mens du lager lammebollene.
Bland sammen alle ingrediensene til en fin deig. Lag store, runde kjøttboller og legg forsiktig i tomatsausen. La bollene trekke i sausen i 7-8 minutter før de vendes rundt og trekker videre i ytterligere 7-8 minutter.
Dryss revet mozzarella over kjøttbollene og sett stekepannen på rist midt i ovnen. Stek til osten har smeltet (5-10 minutter). Server med grønn salat og brød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆