lam og får
Indisk lam korma
Indisk lam korma er en herlig gryte med lammekjøtt og masse krydder som ingefær, kardemomme, koriander og spisskummen. Server den med ris til.
45min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 glammekjøtt (gjerne fra lår)
2 stkløk
2 tsfersk revet ingefær
3 feddhvitløk
1 tskorianderfrø
2 tsmalt spisskummen
1 tskardemommekapsler
1 tssalt
en halv tskajennepepper
2 ssolje
3 sstomatpuré
2 dlnaturell yoghurt
Fremgangsmetode
Kutt kjøttet i 3 cm terninger, legg det i en bolle.
Del 1 løk i båter og riv ingefæren, og ha det i en foodprosessor sammen med resten av krydderet. Kjør til en fin masse. Eventuelt kan man bruke en morter eller finhakke ingrediensene.
Hell blandingen over kjøttet og sett det til side i en time.
Del den andre løken i skiver, varm oljen i en stor panne, tilsett løken og stek på medium varme mens du rører til løken er myk.
Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet, stek i ca. 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate. Tilsett tomatpuré og 2 spiseskjeer av yoghurten. Rør til det er samlet. Kok til overflødig væske er borte.
Tilsett resten av yoghurten, 2 spiseskjeer om gangen. Rør godt. Legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca. 30 minutter på svak varme. Tilsett litt vann dersom blandingen blir for tørr.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆