Til hovedinnhold
lam og får

Indisk lam korma

Indisk lam korma er en herlig gryte med lammekjøtt og masse krydder som ingefær, kardemomme, koriander og spisskummen. Server den med ris til.

Indisk lam korma med ris og naanbrød, servert på mørkegrå tallerken med et dryss koriander over. Hele røde chili på siden.

45min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800glammekjøtt (gjerne fra lår)

2stkløk

2tsfersk revet ingefær

3feddhvitløk

1tskorianderfrø

2tsmalt spisskummen

1tskardemommekapsler

1tssalt

en halvtskajennepepper

2ssolje

3sstomatpuré

2dlnaturell yoghurt

Fremgangsmetode

Kutt kjøttet i 3 cm terninger, legg det i en bolle.
Del 1 løk i båter og riv ingefæren, og ha det i en foodprosessor sammen med resten av krydderet. Kjør til en fin masse. Eventuelt kan man bruke en morter eller finhakke ingrediensene.
Hell blandingen over kjøttet og sett det til side i en time.
Del den andre løken i skiver, varm oljen i en stor panne, tilsett løken og stek på medium varme mens du rører til løken er myk.
Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet, stek i ca. 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate. Tilsett tomatpuré og 2 spiseskjeer av yoghurten. Rør til det er samlet. Kok til overflødig væske er borte.
Tilsett resten av yoghurten, 2 spiseskjeer om gangen. Rør godt. Legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca. 30 minutter på svak varme. Tilsett litt vann dersom blandingen blir for tørr.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit