lam og får
Kjøttsuppe med pinnekjøttrester
Denne suppa gjør virkelig stas på pinnekjøttet! Bruk de gode, norske rotgrønnsakene – her kan du bruke opp det du har i grønnsakskuffen – så får du en smaksrik og mettende middagsrett.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgul løk (i biter)
2 skiversellerirot (i terninger)
2 skiverkålrot (i terninger)
4 stkpoteter (i terninger)
2 stkgulrøtter (i skiver)
1 stkpastinakk (i skiver)
1 stilkvårløk (finsnittet)
1 og en fjerdede lgrønnsakskraft
1 stklaurbærblad
1 og en halv tssalt
en halv tspepper
500 grenset pinnekjøtt (kun kjøttet)
1 stilkfersk rosmarin (til servering)
Fremgangsmetode
Rens og skrell alle grønnsakene, og skjær i omtrent like store terninger og skiver.
Ha grønnsakene i en stor gryte, sammen med grønnsakskraft, laurbærblad, salt og pepper. Hold gjerne litt tilbake på saltet siden pinnekjøttet er ganske salt.
Kok opp under lokk og la suppen koke til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
Tilsett ferdig renset pinnekjøtt og la kjøttet bli gjennomvarmt før servering.
Server med fersk rosmarin og godt brød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆