lam og får
Krydderstekte skiver av lammesadel
Lammesadel i skiver er det samme som lammekoteletter. Det er et mørt og fint kjøtt, og de skal bare stekes noen minutter så er de ferdige. Legg dem i en marinade med woksaus, chili, sitron og koriander, og serverer dem med dipp og gode grønnsaker til.
20min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Lam:
10 skiverLammesadel (lammekoteletter)
olje (til steking)
Marinade:
1 poseBlue Dragon Sweet and Sour Woksauce
2 sschiliflak
1 stksitron (revet skall)
4 sskoriander (finhakket)
salt
Dipp:
1 dlfiskesaus
1 tsbrunt sukker
en halv stksitron (saften)
en halv stkchili (i tynne skiver)
Grønnsaker:
500 gsmå poteter
1 klypeflaksalt
1 stkrosmarin (liten kvast)
300 gaspargesbønner
2 stkhvitløk (fedd, knust)
olje til steking
Fremgangsmetode
Lam
Brun eller grill lammeskivene på begge sider.
Bland alle ingrediensene til marinaden og vend skivene i blandingen.
Fordel kjøttet utover et stekebrett. Stek videre 1-2 min på 220 °C og grillelement.
Dipp
Bland ingrediensene til dippen.
Grønnsaker
Bak potetene helt møre i ovnen på 200 °C. Tilsett flaksalt og finhakket rosmarin før servering.
Fres aspargesbønnene i en varm panne med olje mens du rører. Tilsett knust hvitløk mot slutten.
Tips
Skiver av lammesadel er det samme som koteletter. Du kan kjøpe en hel lammesadel og skjære den i skiver, eller kjøpe ferdigskårne koteletter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆