lam og får

Krydderstekte skiver av lammesadel

Lammesadel i skiver er det samme som lammekoteletter. Det er et mørt og fint kjøtt, og de skal bare stekes noen minutter så er de ferdige. Legg dem i en marinade med woksaus, chili, sitron og koriander, og serverer dem med dipp og gode grønnsaker til.

Krydderstekte skiver av lammesadel servert på svart tallerken, med poteter, grønnsaker og dip i skåler ved siden av.

20min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Lam:

10skiverLammesadel (lammekoteletter)

olje (til steking)

Marinade:

1poseBlue Dragon Sweet and Sour Woksauce

2sschiliflak

1stksitron (revet skall)

4sskoriander (finhakket)

salt

Dipp:

1dlfiskesaus

1tsbrunt sukker

en halvstksitron (saften)

en halvstkchili (i tynne skiver)

Grønnsaker:

500gsmå poteter

1klypeflaksalt

1stkrosmarin (liten kvast)

300gaspargesbønner

2stkhvitløk (fedd, knust)

olje til steking

Fremgangsmetode

Lam

Brun eller grill lammeskivene på begge sider.
Bland alle ingrediensene til marinaden og vend skivene i blandingen.
Fordel kjøttet utover et stekebrett. Stek videre 1-2 min på 220 °C og grillelement.

Dipp

Bland ingrediensene til dippen.

Grønnsaker

Bak potetene helt møre i ovnen på 200 °C. Tilsett flaksalt og finhakket rosmarin før servering.
Fres aspargesbønnene i en varm panne med olje mens du rører. Tilsett knust hvitløk mot slutten.

Tips

Skiver av lammesadel er det samme som koteletter. Du kan kjøpe en hel lammesadel og skjære den i skiver, eller kjøpe ferdigskårne koteletter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit