lam og får
Lammecarré med urtelokk og potetform
Lammecarré er noe av det aller ypperste du kan få av lammekjøtt. Heldigvis er det også noe av det enkleste å tilberede. Her kan du imponere både deg selv og andre!
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Lammecarré med urtelokk:
1 og en fjerdede kglammecarré
5 feddfinhakket hvitløk
2 ssfinhakket persille
1 ssfinhakket timian
2 ssfinhakket rosmarin
1 og en halv ssolivenolje
en halv tssalt
en halv tspepper
1 ssrapsolje til steking
Potetform Boulangère:
800 gpoteter (gjerne melne, i tynne skiver)
1 stkgul løk (i tynne skiver)
2 stilkerfrisk timian
1 ssolivenolje
2 dlgrønnsakskraft
Fremgangsmetode
Potetform Boulangère
Sett ovnen på 200 ˚C. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel.
Stek løkskiver og fersk timian forsiktig i olivenolje på lav varme i ca. 5 minutter til løken er blank.
Smør en ildfast form med olje, og legg et lag poteter nederst og så lagvis løk og poteter. Hell over grønnsakkraften og bak i ovnen i ca. 1 time, til potetene er kokt og toppen er gyllen og sprø.
Lammecarré med urtelokk
Når det er 30 minutter igjen av steketiden på potetformen, gni lammecarréen inn med salt og pepper. Ha litt olje i en stekepanne og brun kjøttet på begge sider.
Bland sammen finhakket hvitløk, urter og olivenolje og smør på urtelokket på fettsiden av carréen. Legg i ildfast form og sett i steketermometer. Stek til 55 ˚C (det tar ca. 12-15 minutter).
La lammecarréen hvile noen minutter under aluminiumsfolie før den deles opp i stykker og serveres.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆