lam og får
Lammegryte med kikerter
En deilig lammegryte som varmer opp i høstkulda. Den må koke en stund for at kjøttet skal bli mørt, men det er vel verdt å vente på.
40min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 glammelår
1 stkgul løk
2 stkhvitløksfedd
1 tssmør
2 tskarripulver
2 dlvann
1 bokskikerter
2 bokshakkede tomater
1 pkpotetmos
2 sshakket persille
Fremgangsmetode
Del 600 g lammekjøtt i terninger på ca. 2 cm, hakk 1 løk og finhakk 2 hvitløkfedd. Fres alt i en stor gryte med 1 ts smør, ca. 4 minutter.
Krydre med 2 ts karripulver og ha i 2 bokser hakkede tomater og 2 dl vann. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 30 minutter eller til kjøttet er mørt.
Skyll 1 boks kikerter godt i et dørslag under rennende vann og ha i gryta. Kok opp før servering.
Lag potetmos etter anvisning på pakken og server til lammegryten med et dryss persille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆