lam og får

Lammegryte med kikerter

En deilig lammegryte som varmer opp i høstkulda. Den må koke en stund for at kjøttet skal bli mørt, men det er vel verdt å vente på.

Tomatisert lammegryte med kikerter og grønn garnityr, servert med potetmos i hvit skål, plassert på lyseblå asjett.

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

600glammelår

1stkgul løk

2stkhvitløksfedd

1tssmør

2tskarripulver

2dlvann

1bokskikerter

2bokshakkede tomater

1pkpotetmos

2sshakket persille

Fremgangsmetode

Del 600 g lammekjøtt i terninger på ca. 2 cm, hakk 1 løk og finhakk 2 hvitløkfedd. Fres alt i en stor gryte med 1 ts smør, ca. 4 minutter.
Krydre med 2 ts karripulver og ha i 2 bokser hakkede tomater og 2 dl vann. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 30 minutter eller til kjøttet er mørt.
Skyll 1 boks kikerter godt i et dørslag under rennende vann og ha i gryta. Kok opp før servering.
Lag potetmos etter anvisning på pakken og server til lammegryten med et dryss persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit