Til hovedinnhold
lam og får

Lammegryte med rotgrønnsaker og dill

Norsk lammekjøtt er lyst og mildt på smak – benytt deg nå i den norske lammesesongen, for bedre lam finnes knapt. Denne gryten er mild, smakfull og kremet; skikkelig kosemat!

Lammegryte med rotgrønnsaker og dill i lys saus servert i mørk turkis bolle med flatbrød og bestikk ved siden av. Gryten er pyntet med kruspersille.

1t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

1kglammekjøtt (for eksempel grytekjøtt av lam, eller bogstek i biter)

1lvann

1stkløk

1 og en halvtssalt

2stkgulrøtter

2stkpersillerøtter

4sshvetemel (blandet ut i litt kaldt vann)

2ssseterrømme

salt og pepper

sitron

frisk dill

Fremgangsmetode

Del kjøttet i grove stykker.
Kok opp vannet og tilsett salt. Legg i kjøttstykkene. La kjøttet trekke i ca. 45 min. og skum godt av mens det koker. Det skal være helt mørt.
Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre. Hell kraften over i et litersmål og lag sausen i en ny kjele.

Saus

Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min.
Tilsett rømme. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland sausen med resten av gryten.
Ha i finhakket dill rett før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit