Til hovedinnhold
lam og får

Lapskaus av pinnekjøttrester

En dag ut i romjula er det på tide med rester. Pinnekjøtt, poteter og kålrabi har du alltids noe rester av. Da er veien kort til lapskaus!

Lapskaus av pinnekjøttrester med potet og kålrabi servert i svart gryte på lys trefjøl med rød linserviett. Tresleiv ved siden av.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

7dlvann

2sskjøttfond

6stkstore poteter, skrelt og delt i seks biter

1stkliten kålrot, delt i 2x2 cm terninger

1stkløk, skåret i tynne skiver

1tstørket timian eller 2 ss frisk, finhakket

600grenset pinnekjøtt (kun kjøttet)

1klypePersille til pynt, kan sløyfes

4stkflatbrød

Fremgangsmetode

Kok opp vann og fond, og legg de skrelte potetene i gryta. Kok potetene under lokk til de er møre (ca. 10 minutter) og ha i kålrotbiter, løkskiver og timian. (Er det restepoteter som allerede er kokt, har du dem bare rett i lapskausen til slutt).
La dette småkoke til potetene begynner å løse seg litt opp og dermed tykner sausen.
Tilsett pinnekjøttet. Senk temperaturen og la retten trekke på lav temperatur i ti minutter.
Smak til med salt og pepper. Dryss persille over, og server med flatbrød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit