lam og får
Nydelig lammegryte med squash og bønner
Lag en deilig lammegryte full av godsaker. I denne gryta finner du både bønner, squash og herlige, franske smaker.
2t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 sssmør (til steking)
800 glammelår (i skiver, evt. lammebog i skiver)
10 stksjalottløk (delt i to)
2 feddhvitløk (finhakket)
2 dlgrønnsakskraft
2 dlhvitvin (eller syrlig eplemost)
1 bokshakkede tomater
1 bokshermetiske cherrytomater
1 stkstor gulrot (i biter)
en halv tstørket estragon
1 stklaurbærblad
1 stksquash (i biter)
1 bokstomatbønner
1 tssukker (smak til)
1 tssalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Smelt smør i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider. Legg over i en stor gryte.
Stek sjalottløk og hvitløk myk og blank. Ha i gryta sammen med kjøttet.
Hell kraft og tomater over i gryta. Pass på at væsken dekker kjøttet. Tilsett gulrotskiver, estragon og laurbærblad, og kok opp.
Senk temperaturen og la lammegryta småkoke i ca. 1,5 time til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og litt sukker underveis.
Rør inn squash og tomatbønner når det gjenstår ca. 10-15 minutter av koketiden. Server med poteter eller godt brød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆