Til hovedinnhold
lam og får

Klassisk pinnekjøtt med verdens beste poteter

Bytt ut bjørkepinnene med mandelpoteter neste gang du lager pinnekjøtt. Resultatet blir helt magisk gode poteter - og den lettvinte festmaten blir enda enklere å lage!

Tallerken med pinnekjøtt, mandelpoteter, vossakorv i biter, kålrabistappe og bladpersille, servert på hvit tallerken med kremet saus. Skål med kålrabistappe i bakgrunnen, og juledekket bord.

3t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1 og en halvkgpinnekjøtt (røkt eller urøkt)

1 og en fjerdedekgstore mandelpoteter (med skall)

400gvossakorv

Kålrabistappe:

1kgkålrot (i biter)

2stksmå gulrøtter (i biter)

2stkmandelpoteter (i biter)

1dlkremfløte

100gsmør

1 og en halvtssalt

en fjerdedeltsgrovkvernet pepper

en fjerdedeltsrevet muskat

Smørsaus:

2stkfinhakket sjalottløk

2dltørr hvitvin

en halvdlhvitvinseddik

en halvdlkremfløte

200gkaldt smør (i terninger)

en fjerdedeltssalt

en fjerdedeltshvit pepper

Fremgangsmetode

Pinnekjøtt

Vann ut tørket pinnekjøtt i rikelig med romtemperert vann i ca. 24-30 timer.
Vask mandelpotetene og legg dem i bunnen av en stor kjele og fyll på med vann opp til potetene er nesten dekket.
Legg det utvannede pinnekjøttet på toppen av mandelpotetene og kok opp. Senk varmen og la potet og pinnekjøtt dampe under lokk på svak varme i ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra beinet.
Del vossakorven i mindre snabber og damp dem sammen med pinnekjøttet i 15-20 minutter rett før servering.

Kålrabistappe

Skrell og del kålrot, gulrot og potet i store terninger. Kok dem møre i usaltet vann, 20-25 minutter.
Hell av kokevannet og mos grønnsakene. La gjerne mosen være litt grov. Rør inn fløte og smør og smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Smørsaus

Kok opp sjalottløk, hvitvin og hvitvinseddik i en kasserolle. La det koke uten lokk til væsken er redusert til ca. 1/3. Sil av løken.
Hell i fløten og kok opp sausen til den tykner.
Tilsett litt og litt kaldt smør i terninger mens det piskes kraftig og sausen tykner. Sausen må ikke koke etter smøret er tilsatt, da vil den skille seg. Smak til med salt og pepper før servering.

Tips!

Kålrabistappen kan lages på forhånd, oppbevares i kjøleskapet og varmes opp til servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit