lam og får
Quesadilla med pinnekjøtt, persillesalsa og eplesalat
Quesadilla er en tortilla som fylles med kjøtt og ost, og stekes i pannen til den er gyllen og osten smelter. Prøv med rester av julens pinnekjøtt, og gjerne lomper eller lefser til overs fra julefrokosten.
50min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Quesadilla med pinnekjøtt:
400 gferdigkokt pinnekjøtt (i mindre biter uten bein )
12 stkCoop tortillas (eller store lefser/lomper)
400 gCoop revet ost
1 begerseterrømme
Persillesalsa:
1 buntbladpersille
en halv stkCoop rødløk
1 tsolivenolje
1 klypesalt og pepper
Eplesalat:
1 stkrødt eple
en halv stkCoop rødløk
en halv stksitron (kun saft)
Fremgangsmetode
Persillesalsa
Skyll og grovhakk bladpersillen. Skrell og grovhakk en halv rødløk. Vend det sammen i en liten bolle med olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Eplesalat
Kutt eplet og den andre halve rødløken i tynne skiver. Ha det i en liten bolle, vend det sammen med sitronsaft.
Quesadilla
Sett stekeovnen på 80 °C.
Varm en stekepanne på middels varme. Legg en tortilla i pannen. Dekk halve lefsen med ost, pinnekjøtt og persillesalsa. Brett den andre halvparten over osten og kjøttet.
Dekk med aluminiumsfolie. Stek quesadillaen til den er gyllen på den ene siden, ca. 2-3 minutter. Snu den og stek den 2-3 minutter på den andre siden.
Ha de ferdige quesadillaene i en ildfast form etter hvert som de er ferdige, dekk til med aluminiumsfolie og sett formen i ovnen slik at de holder seg varme til alle er ferdig stekt.
Servér rykende varme quesadillas med persillesalsa, eplesalat og en god klatt seterrømme.
Tips!
Det er mange som har rester av blåmuggost i julen. Det smaker så godt i en quesadilla med pinnekjøtt!
▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆