Rødvinsbrassert lammeskank
Skanken er den nederste delen av beinet på dyret, og den blir veldig god når den får koke eller steke lenge i ovnen. Her serverer vi den med hjemmelaget potetpuré, frisk rødkålsalat og herlig dressing!
4t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Rødvinsbrassert lammeskank:
4 stklammeskank
1 klypesalt og pepper
en halv buntfersk rosmarin
en halv buntfersk timian
1 stkgul løk
2 stkgulrøtter (skrelte)
4 dlrødvin
4 dllammefond (eller vann)
Aspargesbønner:
1 pkaspargesbønner
2 stksjalottløk
2 sssmør
1 klypesalt og pepper
Potetpuré:
10 stkmandelpoteter
en halv dlkremfløte
2 sssmør
1 sstrøffelolje
1 klypesalt og pepper
en halv buntbladpersille
Rødkålsalat:
3 stkgulrøtter
4 stkklementiner
1 stkliten rødkål
2 sskoriander
3 stkvårløk (i tynne skiver)
2 sspersille
1 ssmynte
60 gpinjekjerner
Dressing:
2 tsdijonsennep
1 sssitronsaft
en halv tshavsalt (flaket)
en fjerdedel tskværnet pepper
4 ssextra virgin olivenolje
Fremgangsmetode
Rødvinsbrassert lammeskank
Aspargesbønner
Potetpuré
Rødkålsalat
Dressing
RØDVINSBRASSERT LAMMESKANK, ASPARGESBØNNER, RØDKÅLSALAT OG POTETPURÉ
LANGTIDSKOKT FESTMIDDAG
Ja, skanken trenger tid, men til gjengjeld klarer den seg nesten selv.
Den kan kokes i kraft, rødvin eller i øl, og den gode stekesjyen du får til slutt jevnes, og serveres som saus ved siden av.
Ingeborg Wist Flyen er ferskvaresjef på Coop Mega Nittedal, og hun har lært et skikkelig sausetriks av mormoren sin.
Hun koker kraften inn til den tykner og smaker den til med kaffe, sennep og rødvin – hvis hun ikke allerede har hatt rødvin i kokekraften. Til slutt tilsetter hun fløte eller crème fraîche, og litt sukkerkulør som gir fin farge og tilfører litt sukker som balanserer sausen.
Her serverer vi lammeskankene med aspargesbønner, potetpuré og rødkålsalat, men du kan også velge andre typer grønnsaker som for eksempel rosenkål eller brokkoli og kokte poteter som du moser i den gode sausen.