lam og får
Klassisk pinnekjøtt
Pinnekjøtt, fåreribbe, juleribbe eller julestek? Kjært barn har mange navn. Men har du noen gang forsøkt å dampe pinnekjøttet oppå potetene?
5t / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 kgtørket pinnekjøtt (ca. 400-500 gram per person)
10 stkmandelpoteter
2 dlvann (fyll på med mer om nødvendig)
Fremgangsmetode
Legg pinnekjøttet i en stor gryte og fyll på med kaldt vann. La kjøttet vannes ut i ca 1 døgn før du heller av vannet.
Ta kjøttet ut av gryten og legg potetene i bunnen. Fyll på med vann til de er nesten dekket og legg kjøttet over.
La vannet syde rett under kokepunktet slik at det avgir damp til ribbene som ligger over. La ribbene dampe under lokk til kjøttet løsner fra benet, 3-5 timer.
Sjekk gjerne en gang i timen at det fortsatt er vann i gryten, og fyll på dersom det blir for lite.
Server pinnekjøtt med kålrabistappe, potetene og sjyen fra bunnen av gryten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆