Til hovedinnhold
lam og får

Klassisk pinnekjøtt

Pinnekjøtt, fåreribbe, juleribbe eller julestek? Kjært barn har mange navn. Men har du noen gang forsøkt å dampe pinnekjøttet oppå potetene?

Pinnekjøtt servert på en seng av kålrabistappe, med poteter på siden og fersk rosmarin til pynt. Hvit tallerken, rød stoffserviett.

5t / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2kgtørket pinnekjøtt (ca. 400-500 gram per person)

10stkmandelpoteter

2dlvann (fyll på med mer om nødvendig)

Fremgangsmetode

Legg pinnekjøttet i en stor gryte og fyll på med kaldt vann. La kjøttet vannes ut i ca 1 døgn før du heller av vannet.
Ta kjøttet ut av gryten og legg potetene i bunnen. Fyll på med vann til de er nesten dekket og legg kjøttet over.
La vannet syde rett under kokepunktet slik at det avgir damp til ribbene som ligger over. La ribbene dampe under lokk til kjøttet løsner fra benet, 3-5 timer.
Sjekk gjerne en gang i timen at det fortsatt er vann i gryten, og fyll på dersom det blir for lite.
Server pinnekjøtt med kålrabistappe, potetene og sjyen fra bunnen av gryten.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit