Til hovedinnhold
lam og får

Smaksrik fårikål med ristet pepper

Fårikål er høstens store høydepunkt for mange, og her har vi brukt noen lure metoder for å gi fårikålen enda mer smak. Visste du for eksempel at du kan riste pepper før du tilsetter den i gryta, for å få frem en tydeligere og mer smakfull aroma?

Smaksrik fårikål med lam, kål, hel pepper og bladpersille servert i turkis treskål. Gaffel på siden og poteter i bakgrunnen.

3t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1 og en halvkgfårikålkjøtt

1 og en halvkghodekål (i tynne båter)

1 og en halvsshel pepper

2stkgule løk (i tynne båter)

2tssalt

4dlvann

10stkpoteter (3-4 per person)

1nevehakket frisk persille (til servering)

Fremgangsmetode

Rist pepperkornene et par minutter i en tørr stekepanne på sterk varme til aromaene frigis.
Del kål og løk i tynne båter. Løk fungerer som en smaksforsterker, og den lange koketiden gjør at den «smelter» sammen med resten og framhever den deilige smaken.
Legg kjøtt, kål og løk lagvis i en stor gryte. Start med å legge kjøttet med fettsiden ned. Krydre med salt og pepper mellom lagene.
Hell på vann og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la fårikålgryta syde rett rundt kokepunktet til kjøttet er mørt (2,5-3 timer).
Servér med kokte poteter, og et dryss frisk persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit