lam og får
Soyaglasert pinnekjøtt i steam buns
Henriettes urøkte pinnekjøtt er både Norgesmester og Gullmedaljevinner i NM i kjøttprodukter i år, så her vil du ikke kaste bort en eneste bit! Har du rester etter pinnekjøttmiddagen kan du nemlig lage småspicy soyaglasert pinnekjøtt i steam buns, med deilige asiatiske smaker.
15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
200 gHenriettes urøkte pinnekjøtt (dampet og renset, kun kjøtt)
1 og en halv dlsaltredusert soyasaus
1 sssesamolje
85 gbrunt sukker
85 gflytende honning
5 feddhvitløk (finhakket)
1 stkrød chili (finhakket)
1 ssfersk ingefær (finhakket)
Tilbehør:
8 stksteam buns
1 stkstor gulrot (finstrimlet)
1 stkagurk (finstrimlet)
1 håndfullfersk koriander
1 ssristede sesamfrø
Fremgangsmetode
Soyaglaze
Skrell hvitløk og ingefær, og finnhakk. Del chilien i to på langs, skrap ut frøene og membranen, og fjern stilken. Finhakk chilien og ha den i en liten gryte sammen med hvitløk, ingefær, soyasaus, sesamolje, brunt sukker og honning.
Kok opp på middels varme, rør en gang iblant, og la blandingen småputre i ca. 10 minutter.
La glazen avkjøles på kjøkkenbenken mens du tilbereder steambuns og snitter grønnsaker, den vil tykne litt etterhvert som den avkjøler.
Er du ikke så glad i biter av chili, hvitløk og ingefær kan du kjøre glazen glatt med en stavmikser.
Riv kjøttet fra pinnekjøttet i mindre strimler, og bland sammen med glazen.
Fordel utover et bakepapirkledd stekebrett, eller en ildfast form, og varm på 200 grader i ca. 10 minutter. Kjøttet er allerede dampet, så her skal det bare bli gjennomvarmt, og litt sprøtt i kantene.
Montering
Tilbered steam buns som anvist på pakken.
Vask og skrell gulrot, og vask agurk. Skjær både gulrot og agurk i tynne strimler. Legg ca. 1 ss pinnekjøtt i hver steam bun, legg gulrot- og agurkstrimler lagvis, og strø over koriander og ristede sesamfrø.
Har du igjen resterende soyaglaze kan denne serveres som dippingsaus ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆