Til hovedinnhold
lam og får

Tradisjonell fårikål

Fårikål er tradisjonsmat på sitt beste, og det er få ting som slår en rykende fersk gryte fårikål på en kald høstkveld. Tenk at to ingredienser som kål og kjøtt kan bli så godt etter bare noen timer i gryta!

Tradisjonell fårikål med kål, lam og hel pepper servert i en turkis gryte på rustikk trebord. Mørkeblått kjøkkenhåndkle under, og bestikk ved siden av.

3t / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

2 og en halvkgfårikålkjøtt (lam eller sau)

2kgkål

3sshel pepper

2tssalt

3dlvann (spe med mer om gryta blir for tørr underveis)

Fremgangsmetode

Legg omtrent halvparten av kjøttet med fettsiden ned, i en stor gryte.
Del kålen i båter og legg ett lag over kjøttet. Strø over salt og pepper. Gjenta til du har fått alt kjøtt og kål i gryta.
Hell vannet i gryta og kok opp under lokk. Skru ned varmen og la kjøttet dampe seg, fortsatt under lokk, i to-tre timer. Du ser enkelt når kjøttet faller fra beinet, da er fårikålen ferdig.
Server fårikål med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og sjy fra bunnen av gryta.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit