lam og får

Ytrefilet av lam med ovnsbakte rotgrønnsaker

Lam og rotgrønnsaker en en perfekt match! Ytrefilet av lam er enkelt å tilberede og smaker utrolig godt, og med tilbehør som ovnsbakte rotgrønnsaker, jordskokkpuré og fløtesaus er det bare å glede seg! Noe å servere på søndag?

Ytrefilet av lam med ovnsbakte rotgrønnsaker, servert på rustikk trefjøl med jordskokkpure og lys saus.

1t 15min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

800gytrefilet av lam

1dæsjsalt og pepper

2sssmør og olivenolje (til steking)

2stilkerrosmarin (små)

Ovnsbakte rotgrønnsaker:

8stkgulrøtter (gjerne forskjellige farger, delt i to på langs)

1stkpastinakk (delt i fire på langs)

1stksellerirot (delt i 2x2 cm terninger)

2stkpersillerøtter (delt i to på langs)

3feddhvitløk

2stilkerrosmarin

3ssExtra virgin olivenolje

1tsflaksalt

1tspepper

Jordskokkpuré:

1kgjordskokk (skrelt)

1dæsjsalt og pepper (smak til)

Fløtesaus:

1lvann

3sskalvefond

1ssripsgelé (smak til om det trengs litt mer)

2tssoyasaus

3dlkremfløte

Fremgangsmetode

Lam

Salt og pepre lammekjøttet. Brun kjøttstykket i pannen med smør, olje og rosmarin.
Etterstek i ovnen i ca. 20 minutter på 130 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 62 grader.
Ta ut kjøttet og la det hvile minimum 15 minutter før du skjærer det i delikate stykker.

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Slå ovnen på 180 grader.
Skrubb grønnsakene. Det er bare selleriroten som trenger å skrelles. Del dem opp og tørk dem godt slik at de er helt tørre.
Ha grønnsakene i en frysepose. Tilsett hvitløk, rosmarin, olje, salt og pepper. Massér grønnsakene gjennom posen slik at alle bitene dekkes med olje og krydder.
Ha grønnsakene over i en ildfast form og stek dem i ovnen i ca. 45 minutter eller til de er gjennomstekte og gylne.

Jordskokkpuré

Kok jordskokkene i lettsaltet vann. Når de er møre, heller du av vannet og har jordskokkene over i en blender.
Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.

Fløtesaus

Kok opp vann med kalvefond i pannen som du stekte kjøttet i. Kok inn til 2/3. Tilsett ripsgelé og soyasaus og spe med kremfløte. Kok opp. Smak til om den trenger mer soya eller ripsgelé.
Hvis du synes sausen er for tynn, kan du jevne den med maisenna.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit