kalkun
Cæsarsalat med kalkun
En frisk salat smaker ekstra godt etter en lang jul med mye tung mat. Denne salaten metter godt, og hjelper deg å spise opp både tørt brød, og kalkunrester fra festmiddagen.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 skiverlyst brød
2 ssolivenolje
1 tsgrovt flaksalt
150 gbaconterninger
2 stkhjertesalat
400 gferdig stekt kalkunkjøtt
30 gparmesan
Cæsardressing:
2 stkeggeplommer
1 tsdijonsennep
1 feddfinhakket hvitløk
3 stkansjosfileter
en halv stksitron (kun saften)
1 tshvitvinseddik
1 og en halv dlolje
en halv dlvann
en halv dlfinrevet parmesan
Fremgangsmetode
Skjær brødet i terninger og bland sammen med olivenolje og salt. Stek krutongene i ovnen på 180 grader i ca. 15 min til de er gylne. Rør et par ganger underveis.
Sprøstek baconterningene i en stekepanne og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Skyll, tørk og riv salaten i store biter. Ha over i et stort fat eller en bolle.
Cæsardressing
Ha alle ingrediensene unntatt oljen i en liten foodprosessor eller blender. Kjør ingrediensene på høy hastighet og hell i oljen med en tynn stråle. Dressingen skal få en tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper. Dersom dressingen blir for tykk kan du spe med kaldt vann.
Montering
Vend salatbladene sammen med litt under halvparten av dressingen. Dryss over brødkrutonger og bacon.
Skjær kalkunkjøttet i strimler og legg over salaten. Dryss over parmesan før du setter salaten på bordet. Server resten av dressingen i en skål ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆