Helstekt kalkun med kjøttstuffing og hjemmelaget fløtesaus
Helstekt kalkun er festmat og rekker til mange rundt bordet. Fyll den med en saftig stuffing, og servér en god fløtesaus kokt på kraften fra kalkunen.
4t / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkhel kalkun (beregn ca. 500 g per person)
100 gsmeltet smør (til pensling, mengden avhenger av størrelsen på kalkunen)
1 dæsjsalt og pepper (mengden avhenger av størrelsen på kalkunen)
Kjøttstuffing:
1 stkfinhakket løk
1 feddfinhakket hvitløk
100 gpistasjnøtter (ristet)
100 gtørkede aprikoser (delt i fire)
250 gkarbonadedeig
250 gmedisterfarse
1 dæsjsalt og pepper
Kraft til fløtesaus:
1 stkinnmatpose fra kalkunen
1 stkgulrot (i biter)
1 stkpersillerot (i biter)
1 stkstor løk (i biter)
1 stkpurre (i biter)
1 buntfrisk persille
3 stklaurbærblader
1 klypesalt
1 klypehel pepper
Fløtesaus:
60 gsmør
40 ghvetemel
1 og en halv lkraft (og stekesjy)
2 dlfløte
1 ssripsgelé (eller solbærgelé)
1 klypesalt og pepper