kalkun
Nachos med kalkunrester
Har du rester av kalkun er det mye godt du kan lage til middag – prøv for eksempel deilige nachos med smeltet ost! Raskt å lage, særlig når du har ferdigstekt kalkunkjøtt for hånden, og faller i smak hos både store og små!
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
1 ssrapsolje
400 gferdig stekt kalkunkjøtt (revet eller i terninger)
en halv stkgul løk (finhakket)
1 pktacokrydder
en halv dlvann
1 posesalte tortillachips (ca. 185 gram)
150 grevet ost
2 stkFinsnittet vårløk
2 ssfersk koriander (finhakket)
2 stklime (i båter)
en halv glasssalsa
en halv boksrømme
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 225 grader.
Varm opp olje i en stekepanne og brun kalkunkjøttet raskt.
Tilsett finhakket løk og tacokrydder. Rør om og la alt steke i omtrent 1 minutt. Tilsett vann og rør om. Stek videre til omtrent all væske har fordampet.
Bruk stekebrett eller en stor ildfast form og spre tortillachipsene i et jevnt lag utover sammen med litt revet ost.
Fordel kjøttblandingen over og dryss på resten av osten. Stek midt i ovnen til osten har smeltet.
Dryss på vårløk og koriander og server med salsa, rømme og limebåter som tilbehør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆