Til hovedinnhold
kalkun

Ovnsbakt kalkunlår med potetmos og braiserte gulrøtter

Den amerikanske høsttakkefesten; Thanksgiving - feires alltid med kalkun. Vi har laget en herlig (og litt enklere) variant med kalkunlår og erkeamerikansk tilbehør.

Ovnsbakt kalkunlår servert på mørkegrå tallerken, med braiserte gulrøtter med frisk persille. Mørk skål med potetmos med bacon drysset over på høyre side. Liten skål med tranebær ved siden av.

1t 10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Kalkunlår med lønnesirup:

2stkÄnglamark økologiske kalkunlår

2ssnøytral olje

1dllønnesirup

1klypesalt og pepper

100gtørkede tranebær

Potetmos med cheddar:

1 og en halvkgpoteter

100gmeierismør

1dlfløte

1dlrevet cheddar

200gbacon

1klypesalt og pepper

Braiserte gulrøtter:

1kggulrøtter

1dlvann

1håndfullfrisk persille

2ssnøytral olje

Fremgangsmetode

Krydre kalkunlårene med salt og pepper. Start med å brune kalkunlårene med skinnsiden ned i nøytral olje i 3-5 minutter, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.
Legg lårene over i en ildfast form og hell lønnesirupen over. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av låret. Stekes ved 180 grader til kjernetemperaturen viser 72 grader. La lårene hvile minst 15 minutter før du skjærer i dem!

Potetmos med cheddar

Skrell potetene om du ønsker en fin potetmos, eller la skallet være på for en grovere mos. Mye av næringen sitter i skallet! Del potetene i terninger og kok dem godt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos dem med en potetstapper.
Tilsett fløte og cheddar og bland godt sammen. Smak til med en klype salt og pepper.
Stek baconet sprøtt i stekeovn ved 220 grader i 10-20 minutter (avhengig av baconets tykkelse). Legg baconet over på rist og la det avkjøles noe før du smuldrer det over potetmosen.

Braiserte gulrøtter

Skrell gulrøttene og del dem i tre-fire biter på skrå. Varm nøytral olje i en stor tykkbunnet gryte. Ha gulrøttene over i gryta og stek på høy varme et par minutter.
Når gulrøttene begynner å bli litt myke skrur du ned temperaturen til laveste innstilling, tilsetter vann og setter på lokk. La stå i 20-30 minutter. Rist litt på gryta underveis. Finhakk persille og bland inn sammen med gulrøttene mot slutten.
Strø over tranebær ved servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit