Til hovedinnhold
kalkun

Saftig kalkunfilet med ovnsbakte grønnsaker og søtpotetmos

Kalkun er en julefavoritt. Stek kalkunfilet og server med gyllen potetmos med søtpoteter og fargerike grønnsaker. Og ikke glem fløtesausen. Alt blir bedre med saus.

Saftig kalkunfilet delt i skiver, servert med søtpotetmos, ovnsbakte grønnsaker og fløtesaus på hvit tallerken. Julerød tøyserviett og gaffel på siden

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

750gkalkunfilet

1klypesalt og pepper

1posefløtesaus

Søtpotetmos:

2stksøtpoteter

1stkpoteter

1 og en halvdlfløte

1klypesalt og pepper

Grønnsaker:

3stkgulrøtter (gjerne regnbuegulrøtter)

2stkpersillerøtter

1stkrødløk

1dæsjolivenolje

1klypesalt og pepper

Tilbehør:

1posebaby leaf salat

1nevetranebær

2stkepler (delt i båter)

1klypefersk timian

Fremgangsmetode

Stek kalkunfiletene som anvist på pakken.
Skjær søtpotet og potet i biter. Kok dem møre i ca. 15-20 min. Hell av vannet og mos potetene med fløte, salt og pepper.
Skjær gulrøtter og persillerøtter i staver, og rødløken i båter. Hell over olje og krydre med salt og pepper. Stek på 225 grader varmluft i 15 min mens kjøttet hviler.
Lag fløtesaus som anvist på pakken.
Server med Babyleaf Mix, eplebåter, tranebær og timian.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit