Til hovedinnhold
kalkun

Saftig kalkunrull med salsiccia- og nøttefyll, båtpoteter og tranebærsaus

Imponer med saftig kalkunrull neste gang du skal invitere til fest. Herlig stuffing og en mektig tranebærsaus gir ekstra god smak og topp stemning, enten det er jul, nyttårsaften eller thanksgiving!

Saftig kalkunrull med bacon og nøttefyll, servert på hvit marmorplate med en skål ovnsbakte potetbåter til venstre side, og en skål tørkede tranebær til høyre. Julelys i bakgrunnen.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Kalkunrull med salsiccia- og nøttefyll:

300grå salsicciapølse

en halvstkgul løk ( finhakket)

2feddhvitløk (revet)

1skivelandbrød (lyst, gjerne daggammelt, smulet)

50ggrovhakkede valnøtter

10stksalvieblader (grovhakket)

1tsrevet sitronskall

1stkkalkunfilet (1-1,5 kg)

12skiverbacon

Tranebærsaus:

1dlrødvin

2ssappelsinsaft

1tsrevet appelsinskall

2dlsukker

en halvtsmalt ingefær

300gfriske tranebær

Båtpoteter:

600gsmåpoteter (delt i fire)

4ssolivenolje

1tsflaksalt

en halvtsnykvernet pepper

Fremgangsmetode

Kalkunrull med salsiccia- og nøttefyll

Klem innmaten av salsicciapølsen ut i en bolle og bland godt sammen med løk, hvitløk, brødsmuler, grovhakkede valnøtter, salvie og revet sitronskall. Sett til side.
Forvarm ovnen til 200˚C. Skjær løs «innerfileten» på kalkunfileten.
Del kalkunfileten på langs, nesten helt gjennom. Legg skinnsiden ned og brett ut brystet som en sommerfugl. Dekk med plastfolie og bank kjøttet slik at det får en jevn tykkelse. Gjør det samme med den lille fileten.
Legg baconskivene tett i tett på et lag plastfolie eller matpapir. Du kan ev. flette baconskivene sammen til et «ark», omtrent på størrelse med kalkunfileten.
Plasser kalkunfileten på baconet og fordel stuffingen jevnt utover. Løft plastfolien på den ene langsiden og rull sammen så tett som mulig.
Legg kalkunrullen med skjøten ned i en smurt brødform og sett inn steketermometer. Stek på rist midt i ovnen til kjernetemperaturen er 65˚C.
Ta kalkunrullen ut av ovnen og la den hvile under folie eller et kjøkkenhåndkle i 10-15 minutter før den skjæres i tykke skiver.

Båtpoteter

Skyll og tørk potetene. Del i båter og fordel utover en ildfast form eller et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen sammen med kalkunen og stek i 30-40 minutter til potetbåtene er møre.

Tranebærsaus

Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp under omrøring. Senk temperaturen og la sausen koke til den tykner (ca. 15 minutter). Tranebærsausen kan serveres lunken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit