kylling
Grillet ananas med kylling, bacon og peanøttdipp
Ananas er perfekt på grillen! Ananas på pinne med enten bacon eller kylling og dipp er perfekt sommermat.
1/3
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Grillet ananas med bacon:
en halv stkananas (i tykke ringer)
4 skiverbacon
4 stkgrillpinner
Grillet ananas med kylling:
2 stkkyllingbryst
en halv stkananas
1 tsrød currypaste
2 sssolsikkeolje (eller peanøttolje)
Peanøttdipp:
100 gsalte peanøtter
1 og en halv dlkokosmelk
1 sshonning
1 tsrød currypaste
1 stklime. saften av
en halv tschilipulver (eller 1/2 finhakket rød chili)
1 dæsjsalt
Fremgangsmetode
Grillet ananas med bacon
Legg grillpinnene i vann en halvtime før du skal grille.
Del ananasen i tykke ringer og rull bacon rundt.
Stikk grillpinnen gjennom ananasringen og grill på medium varme til baconet er gyllent og ferdig.
Grillet ananas med kylling
Legg grillpinnene i vann i en halvtime før du skal grille.
Skjær kyllingen i tynne strimler. Skrell og del ananasen i tynne biter (ikke stokken i midten).
Bland sammen currypaste og olje. Fordel kyllingen og ananas på grillspydene og pensle på currypasten. Grill spydene på medium varme til kyllingen er gjennomstekt.
Peanøttdipp
Bland peanøtter, kokosmelk, honning og currypaste med en stavmikser til en jevn masse. Smak til med limesaft, chili og salt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆