kylling
Grillet kylling med couscous og raita
Helstekt kylling er feststemt middag, og når du kjøper ferdig grillet kylling går det raskt. Så kan du heller bruke tiden på det knallgode tilbehøret.
15min / 25min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkgrillet kylling (hel)
20 gsmør (høvlet)
2 dlcouscous
5 dlkyllingkraft
1 ssrapsolje
1 stkløk (finhakket)
2 stkhvitløksfedd (finhakket)
1 ssspisskumin
en fjerdedel tschilipulver
1 stkaubergine (i små terninger)
1 stksquash (i små terninger)
en halv stklime (saften av)
salt og pepper
Raita:
en halv stkagurk (skrelt og revet)
1 stktomat (i små terninger)
1 dlmatyoghurt
1 ssrapsolje
en halv tsspisskummen
1 ssmynte (fersk, finhakket)
1 sskoriander (fersk, finhakket)
en halv tssukker
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180 ̊C varmluft. Legg kyllingen på bakepapirkledd stekebrett.
Skjær smør i tynne skiver med ostehøvel og legg på kyllingen. Dekk med folie og stek midt i ovnen i 15 minutter. Fjern folien halvveis i steketiden.
Ha couscous i en bolle. Kok opp kyllingkraft og hell over couscousen. Dekk med plastfolie og sett til side til couscousen er ferdig (se pakningen).
Varm opp rapsolje i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme og stek løk, hvitløk, spisskummen og chili i 2 minutter under omrøring.
Skjær aubergine og squash i små terninger og ha i gryta. Stek videre til grønnsakene har fått farge og har falt litt sammen.
Rør sammen couscous og stekte grønnsaker. Smak til med salt, pepper og limesaft. Server til grillet kylling sammen med frisk og aromatisk raita.
Slik lager du raita
Skrell agurken, del den i to og skrap ut frøene med en teskje. Riv på grovt rivjern.
Del tomaten i to, skrap ut kjernene og skjær i små terninger.
Bland yoghurt, olje, krydder og finhakkede urteblader. Vend inn revet agurk og tomatbiter. Smak til med sukker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆