kylling
Gyros i pita med tzatziki og søtpotetfries
Gyros er et varmt pitabrød fylt med marinert kylling eller svinekjøtt, frisk tzatziki og gjerne med sprø og herlige søtpotetfries til.
25min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkkyllingbryst (skåret i skiver)
4 stkpitabrød
1 stksaft av sitron
4 ssolivenolje
1 feddhvitløk (presset)
2 sstørket oregano
salt og pepper
4 stksalatblader (store, f.eks romano eller hjertesalat)
2 stktomat (i skiver)
en halv stkrødløk (i skiver)
Tzatziki:
en halv stkagurk
300 ggresk yoghurt
1 feddhvitløk (presset)
2 sssitronsaft (eller rødvinseddik)
salt
søtpotetchips:
500 gsøtpoteter
en halv tskajennepepper eller paprikapulver
2 ssolivenolje
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader.
Lag marinaden. Ha sitronsaft, olivenolje, hvitløk, tørket oregano og salt og pepper i en bolle. Bland det godt sammen. Ha i oppskåret kyllingfilet og vend den rundt i marinaden. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet en halvtimes tid.
Skrell søtpotetene og skjær dem i tynne strimler. Legg strimlene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Pass på at de ikke blir liggende oppå hverandre, og skulle det bli for fullt kan du bruke to brett.
Ringle over olivenolje, dryss over paprikapulver eller cayennepepper (eller litt av begge deler) og bland alt godt slik at det kommer litt olje og krydder på alle potetstrimlene.
Sett brettet inn i ovnen på 200°C gjerne med varmluft, og stek i ca. 15-20 minutter, eller til de er sprø og gylne.
I mellomtiden lager du tzatziki. Del agurk i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut innmaten. Riv agurken og ha den over i en sil. Klem den revne agurken slik du får ut noe av vannet.
Rør så agurken inn i yoghurten sammen med hvitløk og sitronsaft eller rødvinseddik. Smak til med salt.
Varm opp en stekepanne. Bruk gjerne en grillpanne hvis du har. Ta kyllingskivene ut av marinaden og stek dem i ca. 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Varm pitabrødene noen sekunder i mikrobølgeovnen. Legg på litt salat og skivet tomat, og fyll på med kjøtt, rødløk, tzatziki og søtpotetchips. Brett sidene forsiktig inn over fyllet, og servér.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆