Til hovedinnhold
kylling

Gyros i pita med tzatziki og søtpotetfries

Gyros er et varmt pitabrød fylt med marinert kylling eller svinekjøtt, frisk tzatziki og gjerne med sprø og herlige søtpotetfries til.

Kyllingyros med tzatziki, tomat, salat og søtpotetchips på en fjøl servert med tzatziki og søtpotetchips på siden.

25min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkkyllingbryst (skåret i skiver)

4stkpitabrød

1stksaft av sitron

4ssolivenolje

1feddhvitløk (presset)

2sstørket oregano

salt og pepper

4stksalatblader (store, f.eks romano eller hjertesalat)

2stktomat (i skiver)

en halvstkrødløk (i skiver)

Tzatziki:

en halvstkagurk

300ggresk yoghurt

1feddhvitløk (presset)

2sssitronsaft (eller rødvinseddik)

salt

søtpotetchips:

500gsøtpoteter

en halvtskajennepepper eller paprikapulver

2ssolivenolje

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader.
Lag marinaden. Ha sitronsaft, olivenolje, hvitløk, tørket oregano og salt og pepper i en bolle. Bland det godt sammen. Ha i oppskåret kyllingfilet og vend den rundt i marinaden. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet en halvtimes tid.
Skrell søtpotetene og skjær dem i tynne strimler. Legg strimlene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Pass på at de ikke blir liggende oppå hverandre, og skulle det bli for fullt kan du bruke to brett.
Ringle over olivenolje, dryss over paprikapulver eller cayennepepper (eller litt av begge deler) og bland alt godt slik at det kommer litt olje og krydder på alle potetstrimlene.
Sett brettet inn i ovnen på 200°C gjerne med varmluft, og stek i ca. 15-20 minutter, eller til de er sprø og gylne.
I mellomtiden lager du tzatziki. Del agurk i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut innmaten. Riv agurken og ha den over i en sil. Klem den revne agurken slik du får ut noe av vannet.
Rør så agurken inn i yoghurten sammen med hvitløk og sitronsaft eller rødvinseddik. Smak til med salt.
Varm opp en stekepanne. Bruk gjerne en grillpanne hvis du har. Ta kyllingskivene ut av marinaden og stek dem i ca. 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Varm pitabrødene noen sekunder i mikrobølgeovnen. Legg på litt salat og skivet tomat, og fyll på med kjøtt, rødløk, tzatziki og søtpotetchips. Brett sidene forsiktig inn over fyllet, og servér.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit