Til hovedinnhold
kylling

Koreanske kyllingklubber med coleslaw

Koreansk mat er herlig spicy, og deilig klisne kyllingklubber med coleslaw og sweet chili mayo er digg. Server dem med ris til eller som fyll i luftige steam buns.

2 stk koreanske kyllingklubber med coleslaw på en hvit tallerken. Rundt står ulike skåler med sesamfrø, chili mayo, rødkål, koriander og lime.

35min / 50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Koreanske kyllingklubber:

16stkkyllingklubber

4ssSanta Maria teriyakisaus

3ssCoop sesamolje

2ssbrunt sukker

4ts riseddik

1stklime (saft og revet skall)

2feddhvitløk

3cmingefær

Koreansk coleslaw:

en halvstkrødkål

1klypesalt

2stkgulrøtter

en halvstkhvit rettich (eller 3 reddiker)

2ssSanta Maria Sambal Oelek hot chili paste

2ss riseddik

1 og en halvssSanta Maria Fish Sauce

2ssbrunt sukker

1sslimesaft

1ssCoop sesamolje

Til servering:

2pkSanta Maria Asian Steamed Buns, 8 stk

1buntfrisk koriander

1sssesamfrø

8ssSanta Maria sweet chili mayo

Fremgangsmetode

Slik tilbereder du koreanske kyllingklubber

Rør sammen teriyakisaus, sesamolje, sukker, riseddik, limesaft og revet skall, finhakket hvitløk og revet ingefær til en marinade.
Legg kyllingklubbene i en brødpose eller frysepose og hell marinaden over. Knyt en knute på posen, og legg posen i en bolle. Sørg for at alle klubbene er dekket med marinade, og la dem ligge i minst 40 minutter. Snu gjerne litt på posen underveis.
Sett ovnen på 200 grader.
Legg klubbene og marinaden over i en ildfast form, og stek dem i 30-35 minutter. Snu litt på dem underveis så de ikke blir brent. Tilsett evt. litt vann i formen hvis marinaden svir seg.
Skjær kyllingkjøttet i skiver eller riv det litt fra hverandre. Fjern beinet.

Slik tilbereder du koreansk coleslaw

Skjær rødkålen i tynne strimler og ha den i en bolle. Dryss over 1 klype salt og bland alt godt. La det stå i ca. 5 minutter til kålen begynner å bli litt myk.
Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne, tynne strimler.
Skrell og skjær rettich eller vanlige reddiker i tynne skriver.
Rør sammen chili paste, riseddik, fiskesaus, brunt sukker, limesaft og sesamolje.
Vend sammen grønnsaker og dressing.

Slik lager du tilbehøret

Varm steam buns som anvist på pakken.
Grovhakk koriander og rist sesamfrø i tørr stekepanne.
Fordel litt koreansk coleslaw på steam buns.
Ha kyllingkjøtt på toppen. Dryss koriander og sesamfrø over.
Ha på sweet chili mayo til slutt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit