kylling
Koreanske kyllingklubber med coleslaw
Koreansk mat er herlig spicy, og deilig klisne kyllingklubber med coleslaw og sweet chili mayo er digg. Server dem med ris til eller som fyll i luftige steam buns.
35min / 50min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Koreanske kyllingklubber:
16 stkkyllingklubber
4 ssSanta Maria teriyakisaus
3 ssCoop sesamolje
2 ssbrunt sukker
4 ts riseddik
1 stklime (saft og revet skall)
2 feddhvitløk
3 cmingefær
Koreansk coleslaw:
en halv stkrødkål
1 klypesalt
2 stkgulrøtter
en halv stkhvit rettich (eller 3 reddiker)
2 ssSanta Maria Sambal Oelek hot chili paste
2 ss riseddik
1 og en halv ssSanta Maria Fish Sauce
2 ssbrunt sukker
1 sslimesaft
1 ssCoop sesamolje
Til servering:
2 pkSanta Maria Asian Steamed Buns, 8 stk
1 buntfrisk koriander
1 sssesamfrø
8 ssSanta Maria sweet chili mayo
Fremgangsmetode
Slik tilbereder du koreanske kyllingklubber
Rør sammen teriyakisaus, sesamolje, sukker, riseddik, limesaft og revet skall, finhakket hvitløk og revet ingefær til en marinade.
Legg kyllingklubbene i en brødpose eller frysepose og hell marinaden over. Knyt en knute på posen, og legg posen i en bolle. Sørg for at alle klubbene er dekket med marinade, og la dem ligge i minst 40 minutter. Snu gjerne litt på posen underveis.
Sett ovnen på 200 grader.
Legg klubbene og marinaden over i en ildfast form, og stek dem i 30-35 minutter. Snu litt på dem underveis så de ikke blir brent. Tilsett evt. litt vann i formen hvis marinaden svir seg.
Skjær kyllingkjøttet i skiver eller riv det litt fra hverandre. Fjern beinet.
Slik tilbereder du koreansk coleslaw
Skjær rødkålen i tynne strimler og ha den i en bolle. Dryss over 1 klype salt og bland alt godt. La det stå i ca. 5 minutter til kålen begynner å bli litt myk.
Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne, tynne strimler.
Skrell og skjær rettich eller vanlige reddiker i tynne skriver.
Rør sammen chili paste, riseddik, fiskesaus, brunt sukker, limesaft og sesamolje.
Vend sammen grønnsaker og dressing.
Slik lager du tilbehøret
Varm steam buns som anvist på pakken.
Grovhakk koriander og rist sesamfrø i tørr stekepanne.
Fordel litt koreansk coleslaw på steam buns.
Ha kyllingkjøtt på toppen. Dryss koriander og sesamfrø over.
Ha på sweet chili mayo til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆