kylling
Kremet kyllinggryte med sopp og bacon
Gryteretter behøver ikke alltid ta lang tid for å bli gode. Denne nydelige kyllinggryta med sopp og bacon er klar på en halvtime - perfekt til travle hverdager!
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300 gchampignon (i skiver)
100 gbaconterninger
1 sssmør
500 gkyllingfilet (i biter)
1 stkgul løk (finhakket)
2 feddhvitløk (finhakket)
2 dlkremfløte
2 dlkyllingkraft eller -buljong
125 gkremost med hvitløk og urter (romtemperert)
2 stilkerfersk timian (eventuelt 1 ts tørket)
1 og en halv tssterk sennep
en halv tssoyasaus
en halv tspepper
1 stkbrokkoli (i små buketter)
en halv stkgrønt eple (i terninger)
Fremgangsmetode
Del kyllingfileten i munnfullstore biter, finhakk løk og hvitløk.
Brun soppen i en tørr stekepanne på sterk varme. Stek til soppen begynner å «svette», faller litt sammen og får farge. Ha over i en stor gryte.
Brun baconterningene i samme stekepanne. Løft over i gryta med soppen.
Senk temperaturen og smelt litt smør i stekepannen. Brun kyllingbitene og legg over i gryta.
Smelt resten av smøret og la løk og hvitløk surre i 2-3 minutter under omrøring. Løken skal bli blank og myk, ikke svidd. Ha sammen med resten.
Hell fløte og kyllingkraft i gryta. Rør inn kremost og smak til med sennep, soyasaus og pepper. Legg i stilker med fersk timian.
La kyllinggryten småkoke under omrøring i ca. 5 minutter, til kyllingen er gjennomvarm.
Del brokkoli i mindre buketter og gi dem et raskt oppkok i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og ha brokkolibukettene i kyllinggryta.
Skrell eple, del i terninger og rør inn i kyllinggryta rett før servering. Server med kokte poteter eller ris.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆