kylling
Kylling på grillen med toscanapoteter og tomatsalat
Er du lei av å grille kylling eller kalkun til en tørr skosåle? Her får du tre metoder som kan redde grillmiddagen i kveld.
1t 40min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
800 gkyllinglår (eller lårside av kalkun)
600 gnypoteter
1 klypefrisk rosmarin
1 stkhvitløk (fersk, hel)
1 klypesalt og pepper
2 ssextra virgin olivenolje (god )
1 posebabyspinat
25 stkcherrytomater (ca.)
en halv stksitron (saften)
4 ssextra virgin olivenolje (god)
1 klypefrisk basilikum
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Start med potetene. Del dem i fire og legg dem i dobbelt lag med folie. Del hvitløken i to horisontalt. Legg hvitløken sammen med potetene, 2 grener rosmarin og et godt dryss med flaksalt og pepper.
Hell olivenolje over og pakk sammen folien slik at du har en tett pakke. Legg den på indirekte varme og grill til potetene er ferdige. Du kan tilberede dem på samme måte i stekeovnen hvis du heller vil det.
Grill lårstykkene noen minutter på direkte varme. Legg dem over på indirekte sone til de har fått en kjernetemperaturen på cirka 65 grader. La kjøttet hvile mens du lager salaten.
Del tomatene i to og legg dem i en bolle sammen med spinat og masse basilikumsblader. Krydre med sitronsaft og olivenolje rett før servering. Et dryss pepper og flaksalt hever smaken.
Server kylling eller kalkun med toscanapoteter og tomatsalat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆