kylling
Kyllingsalat med sellerirot og chèvre
Kylling er en favoritt, og kyllingsalat med saftige plommer, sprø valnøtter og chèvre eller annen ost i biter, er godt til lunsj eller middag.
10min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkkyllingfilet
olivenolje
salt
300 gsellerirot (i tynne skiver)
1 lvann
3 sssukker
2 sssalt
4 hodehjertesalat
4 stkplommer (i tynne skiver)
50 gvalnøtter
200 gchèvre (i biter)
Vinaigrette:
4 tshonning
1 dlolivenolje
2 ssgrov sennep
2 sssitronsaft
1 klypeflaksalt
Fremgangsmetode
Stek kyllingfiletene i en panne. Avkjøl.
Dryss over flaksalt og del kjøttet i skiver.
Kok opp vann med salt og sukker.
La selleriroten småkoke i vannet til den er mør.
Skyll salaten og del den i blader.
Fordel salat og selleriskiver på 4 tallerkener.
Hell over vinaigretten og topp med kylling, plommer, valnøtter og chèvre.
Server gjerne med nystekt brød eller flatbrød ved siden av.
Vinaigrette
Visp sammen ingrediensene til dressingen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆