kylling
Kyllingvinger med buffalosaus og blåmuggdipp
Har du lyst på noe skikkelig godt, skal du lage amerikanske kyllingvinger. Dypp dem i klissete og deilig buffalosaus, len deg tilbake i sofaen og nyt!
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
3 porsjoner
Dette trenger du til Buffalosaus:
2 tspaprikapulver
1 tskajennepepper (smak til om du vil ha det sterkere)
2 tshvitløkspulver
2 tsløkpulver
1 tssalt
1 ssmaisenna
50 gsmør
2 sseddik
3 sschilisaus (for eksempel sriracha eller tabasco, smak til)
2 sshonning
1 tsWorcestersauce
Dette trenger du til friterte kyllingvinger:
40 stkkyllingvinger
1 lsolsikkeolje
Dette trenger du til Blåmuggdipp:
3 dlcrème fraîche
150 gblåmuggost
1 buntstangselleri
1 håndfullpersille
Fremgangsmetode
Start med å lage buffalosausen. Bland sammen paprikapulver, ønsket mengde kajennepepper, hvitløkspulver, løkpulver, salt og maizenna.
Smelt smør i en stekepanne eller bred gryte. Tilsett eddik, chilisaus etter ønske, honning og worcestersaus. Bland godt sammen og tilsett krydderblandingen. La sausen tykne før du trekker den av varmen.
Friter kyllingvingene: Varm solsikkeolje i en stor gryte. Friter kyllingvingene i to omganger i 10-15 minutter før du fisker dem ut av gryten med en hullsleiv. La vingene renne av på tørkepapir for å fjerne overflødig olje.
Ha dem så over i panna eller gryta med sausen og vend dem forsiktig rundt slik at de blir helt dekket av herlig buffalosaus.
Lag blåmuggdipp: Smuldre blåmuggosten i creme fraichen og jevn med en stavmikser. Finhakk persille og rør halvparten inn i dippen. Dryss resten av persillen over vingene.
Skjær stangselleri i tynne staver og server sammen med kyllingvingene og blåmuggdippen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆