kylling
Lompequesadilla med kylling
Har du en pakke med lomper i skapet, har du nesten uendelige muligheter til både snacks og middag. Genialt når du vil ha noe raskt, godt og sunt. Dette er en litt sunnere variant av den meksikanske klassikeren quesadilla. Vi har gjort en liten tvist, og bruker italienske smaker, som står perfekt til de norske lompene.
15min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
8 stklomper
1 glasspesto
tre fjerdedeler dlrevet mozzarella
1 og en halv stkkyllingfilet
1 dæsjolje (eller smør)
Fremgangsmetode
Start med å steke kyllingfilet i en stekepanne med litt olje eller smør. Stek et par minutter på hver side, til kyllingen har fått en fin og gyllen stekeskorpe.
Deretter ettersteker du kyllingen i ovnen på 200 grader i 13 - 15 minutter. La kyllingen hvile slik at kjøttsaften får satt seg, og del opp i strimler.
Smøre et lag pesto på lompene, og fordel strimler av kylling og mozzarella på fire av lompene, og topp med en lompe. Stekes i et par minutter på hver side i en tørr panne på medium varme, til de har fått en gyllen skorpe.
Server gjerne med tomatsalsa eller annen dipp.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆