kylling

Marokkansk kyllinggryte med sitron

Denne knallgule kyllinggryta har alt; saftig kylling, aromatiske krydder og søt tørket frukt. Perfekt når du vil kose deg litt ekstra.

marokkansk-kyllinggryte-tett-pa-sitron-hovedform.jpg

40min / 50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

7feddhvitløk

1sssalt

2tsspisskummen

1tsmalt paprikapulver

2tsgurkemeie

4ssolivenolje

4stkkyllinglår (delt i to, velg gjerne økologisk kylling fra Änglamark)

4stkgule løk

1dæsjsalt og pepper

3dlkyllingkraft

1stksitron i skiver (gjerne økologisk)

1dltørkede aprikoser (delt i biter)

en halvpottekoriander (til pynt)

Fremgangsmetode

Knus hvitløken til en jevn puré (enten med kniv eller i en morter) og bland med salt. Ha i spisskummen, paprika, 1 ts gurkemeie og olivenolje.
Del kyllinglårene i to og fordel krydderblandingen på kjøttet. La gjerne kyllingbitene marinere på kjøkkenbenken en halvtimes tid før du steker dem godt på alle sider. Sett til side.
Del løken i tynne ringer og stek dem myke og gylne med 1 ts gurkemeie, salt og pepper.
Ha kyllingen tilbake i gryten med løken, sammen med sitronskiver, aprikoser og kyllingkraft. Kok opp.
La det småkoke under lokk i cirka 30 minutter. Ta av lokket og kok videre i cirka fem minutter, til kyllingen er ferdig og kraften har redusert.
Legg kyllingen på et fat og fordel koriander over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit