Til hovedinnhold
kylling

Meksikanske grillspyd med pico de gallo

Inviter hele familien på en fargerik grillfest med saftige og smakfulle grillspyd og hjemmelaget meksikansk salsa.

Meksikanske grillspyd på fjøl med tilbehør rundt

10min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Meksikansk «dry rub»:

2ssbrunt sukker

1sschilipulver

1sspaprikapulver

1ssspisskumin

1ssoregano (tørket)

1tshvitløkspulver

1tsløkpulver

1tssalt

en halvtspepper (sort)

en fjerdedeltsmalt kanel

600gkyllingbryst (i terninger)

8stkgrillspyd (i tre)

Pico de gallo:

2stktomater

1stkGrønn chili (evt. jalapeño)

en halvstkgul løk

1stkfersk koriander (finhakket)

1stklime (saften av)

en fjerdedeltsflaksalt

Tilbehør:

2stkhjertesalat

en halvstkfersk ananas (i biter)

2stkavokado (i biter)

4stkreddik (i tynne skiver)

en halvstklime (saften av)

Fremgangsmetode

Bland sammen alle ingrediensene til tørrmarinaden i en skål. Hvis krydderblandingen oppbevares i glass med tett lokk kan du ha glede av den gjennom hele sommeren.
Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir og skjær i passe store munnfuller.
Ha kyllingbitene i en bolle sammen med 1-2 spiseskjeer av marinaden og bland godt sammen. Alle kyllingbitene skal være dekket av et godt krydderlag, uten å overdrive. Dekk bollen og la kjøttet marinere i 2 timer.
La trespydene trekke minst 30 minutter i vann slik at de ikke tar fyr når de kommer på grillen.
Lag pico de gallo: Skyll og tørk tomater og chili. Del tomatene i to, fjern innmaten og skjær i små terninger. Finhakk chili, løk og koriander og rør sammen med tomatene i en skål.
Smak til salsaen med limesaft og salt.
Tre kyllingbitene på grillspydene og stek på grillen i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Vend grillspydene underveis slik at de blir jevnt stekt.
Skjær inn i en av kyllingbitene i midten av et spyd for å sjekke at kyllingkjøttet ikke lenger er rosa – da er spydene ferdig.
Skyll og tørk hjertesalat og bruk de største bladene som skåler til grillspydene. Fyll salatbladene med ananas- og avokadobiter, reddikskiver, skvis over litt limesaft, legg på kyllingspyd og server med frisk salsa.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit