Til hovedinnhold
kylling

Saftig kyllingsalat med grillet kylling

Gjør sommermaten enkel for deg selv – kjøp en grillet kylling, og prøv denne friske sommersalaten med deilig urtedressing!

Fargerik kyllingsalat med grillet kylling, paprika, agurk, kidneybønner, reddik og ruccola. Servert på sjøgrønt fat, på trefjøl, med ferske råvarer rundt.

10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

1stkhjertesalat (strimlet)

1pkruccolasalat

1stkagurk (i biter)

1stkgul paprika (i biter)

1buntreddiker (delt i to)

1bokskidneybønner

1stkhel grillet kylling

100gnøtter (fks. valnøtter, hasselnøtter, pekannøtter, ristet)

Urtedressing:

2dllettrømme

en halvdlmajones

2feddhvitløk (presset)

1ssfersk koriander (finhakket)

1ssfrisk gressløk (finhakket)

1tsrevet limeskall (ca. 1 lime)

en halvtsgrovt flaksalt

en fjerdedeltspepper

Fremgangsmetode

Urtedressing

Rør sammen lettrømme, majones, presset hvitløk og finhakkede urter.
Smak til dressingen med revet limeskall, flaksalt og nykvernet pepper. Dressingen kan oppbevares 2-3 dager i kjøleskapet.

Kyllingsalat

Rens, skyll og tørk grønnsakene godt. Del opp i passe store biter og ha i en stor salatbolle.
Skyll kidneybønnene og la de renne godt av seg. Bland sammen med resten av salaten.
Riv eller skjær kyllingen i store biter og ha over i salatbollen. Velg selv om du vil beholde skinnet på eller ikke.
Rist nøttene i en tørr stekepanne på sterk varme i noen minutter. Når du kjenner den gode aromaen fra nøttene og de begynner å svette litt og få farge, er de klare. Avkjøl.
Server kyllingsalaten med ristede nøtter, urtedressing og godt brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit