kylling
Sommerlig kyllingsalat
Kyllingsalat er en klassiker i sommervarmen. Griller du kyllingen, løfter du fort kyllingsalaten til nye høyder.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Kyllingsalat - Dette trenger du:
4 stkkyllingfileter
1 pkruccola
1 stkhjertesalat
2 stkavokadoer
en halv stkrødløk
4 stkreddiker
8 stkjordbær
en halv glassfetaost i biter
Urtedressing til kyllingsalaten:
1 feddhvitløk
2 ssfersk mynte
2 ssfersk basilikum
1 og en halv dlgresk yoghurt
Saften av 1/2 sitron
3 ssExtra virgin olivenolje
salt og pepper
Fremgangsmetode
Lag urtedressing: finhakk urter og hvitløk. Tilsett yoghurt, sitronsaft og olje. Smak til med salt og pepper.
Grill kyllingfiletene på høy direkte varme i 2 minutter på hver side. Legg de så på indirekte varme med et steketermometer. Grill kyllingen til den får en kjernetemperatur på 68 grader – ca. 10 minutter. La den hvile i 10 minutter før servering.
Skjær avokado, rødløk, reddiker og jordbær i skiver, og riv hjertesalat i biter. Bland med ruccola og fetaost i en stor bolle. Skjær opp kyllingen og server med dressing til.
Tips:
Grill-dilla? I denne oppskriften kan du til og med grille hjertesalaten. Del den i to, gni snittflatene inn med olje, dryss på salt og pepper, og grill på direkte varme til du får en fin, brent crunch.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆