Vestafrikansk peanøttsuppe med kylling
Liker du peanøttsmør og kylling kommer du til å elske vestafrikansk kyllingsuppe. Den er smakfull, mettende og rimelig, og passer perfekt både som spenstig familiemiddag og som eksotisk festmat til hele vennegjengen.
30min / 15t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
200 gjasminris
1 ssrapsolje
1 stkrødløk (i ringer)
1 stkrød paprika ( i strimler)
2 feddrevet hvitløk
4 cmrevet ingefær
1 sstomatpuré
1 tsspisskummen
en halv tschilipulver
en halv tsmalt kanel
1 bokskokosmelk
4 dltomat passata (eller 1 boks hakkede tomater)
5 dlkyllingkraft
5 ssPeanøttsmør (grovt, gjerne økologisk)
2 stkkyllingfileter (i tynne skiver)
1 ssolje til steking
1 dæsjsalt og pepper
100 gbabyspinat
1 stklime (saften)
en halv tssalt
50 gsalte, grovhakkede peanøtter
2 ssgrovhakket koriander
1 stklime (i båter)