pølser
Beefy sausage med hjemmelaget kimchi og honning- chilimayo
Snakk om smakfull pølse! Coop Grill Perfekt Beefy sausage får godt selskap av hjemmelaget kimchi, koreansk fermentert kål. Sammen med en hjemmelaget honning -chilimayo og crunchy topping får du en søt, syrlig og spicy smakseksplosjon!
15min / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
3 porsjoner
Dette trenger du:
1 pkCoop Grill Perfekt Beefy Sausage
3 stkpølsebrød
Hjemmelaget kimchi:
1 stkkinakål
2 stkgulrøtter
2 stkvårløk
2 ssgrovt havsalt
1 og en halv dlvann
1 ssrismel
1 stkgul løk
3 feddhvitløk
1 tsfersk ingefær
2 tssoyasaus (eller tamari)
2 ssgochugaru (eller 1 ss vanlig chilipulver)
Honning- chilimayo:
100 gmajones
2 sssriracha
1 ss Änglamark Akasiehonning
en halv stkÄnglamark lime (kun saft, smak til)
Crunchy topping:
2 sssprøstekt løk
1 ssristede sesamfrø
1 håndfullfersk koriander
Fremgangsmetode
Hjemmelaget kimchi
Del kinakålen i fire på langs, og skyll de fire delene godt, også mellom bladene. Fjern den hardeste delen av stilken. Skrell gulrot, og del gulrot og vårløk i strimler.
Legg kålen i en stor bolle, og strø salt mellom bladene i hver del. Legg litt vekt på toppen av kålen, for eksempel en bok pakket i plast, eller en tung tallerken, for å hjelpe den å slippe fuktighet. La kålen stå i 2-3 timer.
Skyll kålen godt, også mellom bladene, og la den renne godt av seg.
Kok opp vannet med rismel, og ta av varmen når det tykner. La avkjøle helt.
Rens og del opp løk, hvitløk og ingefær i mindre biter. Ha løk, hvitløk, ingefær og soyasaus i en blender, og kjør sammen til en jevn blanding. Rør inn chilipulver og vend sammen med risjevningen.
Bruk hansker og fordél krydderblandingen mellom alle bladene på kinakålen, samt grønnsakene.
Ha grønnsakene over i et rent syltetøyglass på ca. 1 liter. Brett kålbitene sammen, og trykk kål og grønnsaker godt ned. La det være godt med plass på toppen, da fermentering skaper gass som trenger plass i glasset.
Dekk glasset med et rent kjøkkenhåndkle og fest en strikk rundt. Ikke bruk et lokk enda.
La glasset stå tildekket med kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken et par dager, til du ser at det danner seg små bobler. Dette betyr at blandingen har begynt å gjære.
Deretter fjerner du kjøkkenhåndkleet, setter på lokk, og setter glasset i kjøleskapet. Nå har du kimchi, som vil fortsette å fermentere, dog saktere nå som det er i kjøleskap.
Honning -chilimayo
Rør sammen majones, Sriracha, akasiehonning og limesaft. Dekk til og la stå i kjøleskapet til du skal spise, gjerne over natten så smakene får satt seg.
Grill og servér
Grill pølsene på direkte varme et par minutter på hver side. Flytt deretter over på indirekte varme til de er gjennomvarme.
Legg pølsebrødene på grillen til de får en sprø overflate.
Finhakk fersk koriander og rør sammen med sprøstekt løk og ristede sesamfrø.
Ta ut en bit kimchi, og grovhakk så den blir enklere å spise.
Ha pølser i brødene, og topp med hjemmelaget kimchi, sprøstekt løk, sesamfrø, honning -chilimayo og finhakket koriander.
Grill Perfekt fra Coop er kjent for sine høykvalitets grillprodukter som gir en autentisk grillopplevelse. Med et bredt utvalg av produkter, er de designet for å gi deg perfekt grillet mat hver gang. Utforsk ulike smaker og oppdag produkter som hever grillmåltidet ditt til nye høyder.
Les mer om Grill Perfekt, og finn enda flere oppskrifter som er perfekte for grillen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆