pølser
Julepølse med currykrydret gresskar og hvitløksstekt brokkolini
Julepølse kan brukes som mer enn bare tilbehør til ribba. Lag en deilig førjulsmiddag med spennende smaker, med vår prisvinnende Smak Julepølse, currykrydret gresskar og hvitløksstekt brokkolini!
45min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gSmak Julepølse (1 pakke)
2 tssmør til steking
Currykrydret gresskar:
800 ggresskar (fks flaskegresskar, Hokkaido eller muskatt-gresskar)
1 ssnøytral olje
1 sscurrypulver
en fjerdedel tscayennepepper
en fjerdedel tssalt
Hvitløksstekt brokkolini:
250 gbrokkolini
2 feddhvitløk
en halv tssalt
2 tssmør til steking
Til servering:
1 stkgranateple (kun frø)
1 håndfullskivede mandler
1 håndfullfersk mynte (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Currykrydret gresskar
Vask og tørk gresskaret godt, og skjær i båter med skallet på.
Legg på bakepapirkledd stekebrett, pensle med olje, og strø over currypulver, cayenne og salt.
Stek på 180 grader i 20 minutter, snu båtene og stek i ca. 20 minutter til.
Hvitløksstekt brokkolini
Skyll og rens brokkolini, og tørk godt av.
Smelt smør over medium varme i en panne, og stek brokkolinien et par minutter på hver side. Finhakk hvitløk, dryss over brokkolinien og stek i et par minutter til. Smak til med salt.
Julepølse
Del julepølsen i biter og fjern skinnet.
Smelt smør i en panne, og stek julepølsene på medium varme til de er gylne. Skru ned varmen til lav, sett på lokk, og la steke til pølsene er gjennomvarme.
Legg på fat sammen med gresskar og brokkolini, strø over granateplefrø, og noen mynteblader.
Rist de skivede mandlene i tørr panne på medium varme til de får litt farge, og strø over til slutt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆