Til hovedinnhold
pølser

Lys lapskaus med kjøttpølse

Lys lapskaus er rimelig og god hverdagsmat for hele familien. Rester av grønnsaker og pølser er perfekt å bruke i den lettvinte gryteretten.

Fargerik lys lapskaus med rotgrønnsaker og pølsebiter, servert i mørk suppeskål på lyst bord. Flatbrød, hel pepper og ferske urter ved siden av.

40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

300gkjøttpølse (i tykke skiver)

1sssmør

1stkgul løk (i grove biter)

6stksmå poteter (i terninger)

en halvstkliten kålrabi (i terninger)

en halvstkliten sellerirot (i terninger)

1stkpersillerot (i terninger)

2stkstore gulrøtter (i skiver)

7 og en halvdlvann

1 og en halvstkgrønnsaksbuljongterninger

en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

1ssbladpersille

Fremgangsmetode

Skjær pølsen i tykke skiver. Smelt smør i en stor gryte og brun pølsebitene godt. Løft ut og sett til side.
Del løken i store biter og stek blank og myk under omrøring.
Skrell rotgrønnsakene og skjær i omtrent like biter, 2-3 cm. Skjær gulrøttene i ca. 1 cm tykke skiver.
Ha alle rotgrønnsakene i gryta med løken og hell over vann og buljongterning. Kok opp under lokk. Senk temperaturen og la alt småkoke til grønnsakene er møre.
Tilsett pølsebitene og smak til med salt og kvernet pepper. La alt bli gjennomvarmt.
Server med lapskausen med et dryss finhakket bladpersille, flatbrød og godt smør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit