pølser
Lys lapskaus med kjøttpølse
Lys lapskaus er rimelig og god hverdagsmat for hele familien. Rester av grønnsaker og pølser er perfekt å bruke i den lettvinte gryteretten.
40min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
300 gkjøttpølse (i tykke skiver)
1 sssmør
1 stkgul løk (i grove biter)
6 stksmå poteter (i terninger)
en halv stkliten kålrabi (i terninger)
en halv stkliten sellerirot (i terninger)
1 stkpersillerot (i terninger)
2 stkstore gulrøtter (i skiver)
7 og en halv dlvann
1 og en halv stkgrønnsaksbuljongterninger
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
1 ssbladpersille
Fremgangsmetode
Skjær pølsen i tykke skiver. Smelt smør i en stor gryte og brun pølsebitene godt. Løft ut og sett til side.
Del løken i store biter og stek blank og myk under omrøring.
Skrell rotgrønnsakene og skjær i omtrent like biter, 2-3 cm. Skjær gulrøttene i ca. 1 cm tykke skiver.
Ha alle rotgrønnsakene i gryta med løken og hell over vann og buljongterning. Kok opp under lokk. Senk temperaturen og la alt småkoke til grønnsakene er møre.
Tilsett pølsebitene og smak til med salt og kvernet pepper. La alt bli gjennomvarmt.
Server med lapskausen med et dryss finhakket bladpersille, flatbrød og godt smør.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆