pølser
Pølsegrateng med pasta og grønnsaker
Pølsegrateng er en familiefavoritt både blant voksne og barn. Den kan gjøres ferdig kvelden i forveien, settes rett i ovnen når du kommer hjem fra jobb og vips er den ferdig!
25min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gpølser (I skriver)
2 sssolsikkeolje
400 gpastaskruer (Ukokte)
3 ssusaltet smør
3 sshvetemel
2 stkfedd hvitløk (most)
4 dlmelk
1 dlkyllingkraft eller -buljong
150 gost
50 gparmesan (revet)
200 gfrosne erter
3 stkvårløk
100 gsoltørkede tomater i olje
en halv tsoregano
en fjerdedel tstørket chili
Fremgangsmetode
Start med å sette stekovnen på 200˚C.
Kok så pastaen al dente etter anvisningen, ca. 1 minutt kortere enn det står på pakken. Skjær pølsene i skiver og stek lett på begge sider i solsikkeolje. Sett til side.
Smelt smøret, tilsett hvitløk og la det surre på middels varme i to minutter. Tilsett hvetemel og spe litt etter litt med kyllingkraft og melk. La sausen koke opp mellom hver gang du sper.
Tilsett mesteparten av osten, hold igjen litt til gratinering, og rør den godt inn i sausen. Grovhakk de soltørkede tomatene og vårløken. Tilsett i sausen sammen med ertene, oregano og chili.
Ha halvparten av pølsene og halvparten av pastaen i gryten du kokte pastaen i. Tilsett halvparten av sausen og rør godt. Tilsett resten av pølsene, pasta og saus og rør igjen.
Hell pølseblandingen i en smurt ildfast form og strø siste rest av ost på toppen. Sett formen inn i ovnen og la retten bake i 10-20 minutter til osten på toppen har dannet et gyllent lokk.
Ta ut av ovnen og server rykende varm, gjerne med en enkel, grønn salat til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆